Jak vybrat toaletní stolek?

Toaletní stolek s osvětlením a zrcadlem má doma snad každá žena, která o sebe s láskou pečuje a která se ráda líčí. Ještě nemáte svůj toaletní stolek? Poradíme vám, podle čeho tento drobný nábytek vybrat. Také vám dáme tipy na to, jaký toaletní stolek je vhodný pro děti.

 toaletni-stolek-s-osvetlenim

Na výběru toaletního stolku si dejte záležet

Správně vybraný toaletní stolek představuje velmi praktický přírůstek do vašeho domova. Pokud chcete, aby vám tento drobný nábytek vydržel celý život, investujte v prvé řadě do toaletního stolku vyrobeného ze dřeva.

Na co klást dále důraz při výběru nového toaletního stolku? Měl by disponovat velkou odkládací plochou, na kterou si budete moci rozložit všechny potřebné doplňky a kosmetiku. Dále by měl mít správně rozměry, abyste se k němu pohodlně posadila. Vybírejte také toaletní stolek se zrcadlem a s přihrádkami a šuplíky na drobnosti. Velkým bonusem bude, když si tento drobný nábytek pořídíte i s osvětlením či podsvícením.

Jakou barvu toaletního stolku vybrat? Tato volba je jenom na vás. Nutno podotknout, že mezi ženami je velmi oblíbený bílý toaletní stolek.

Kam umístit toaletní stolek? Ideálně do ložnice

Přemýšlíte nad tím, v jaké místnosti vašeho domu či bytu se bude moderní toaletní stolek i z praktického hlediska nejvíce vyjímat? Jednoznačně v ložnici! Proč umístit toaletní stolek zrovna do ložnice?

Právě v této místnosti se nejčastěji oblékáte a také upravujete. Dbejte na to, abyste ten kus nábytku v ložnici umístili přesně do míst, kde budete mít dostatek přirozeného světla. Toaletní stolek se zrcadlem tedy mějte ideálně hned vedle okna. Krásně tak na sebe budete vidět, když si budete nanášet make-up nebo česat vlasy.

A co když nemůžete toaletní stolek umístit v ložnici hned vedle okna a přirozené světlo vám tedy bude chybět? Řešení je jednoduché. Pořiďte si toaletní stolek s osvětlením.

kam-umistit-toaletni-stolek

Co patří na toaletní stolek? Make-up i organizéry na kosmetiku

Zajímá vás, bez čeho se toaletní stolek rozhodně neobejde? Vyskládat na něj můžete například šperkovnici, v níž budete mít uložené své šperky a bižuterii. Na plochu toaletního stolku patří také organizéry na kosmetiku, v nichž budete mít uložený make-up, který používáte běžně i svátečně.

Moderní toaletní stolek se dále neobejde bez parfémů, organizérů na štětce (i se štětci samotnými), ale také bez hřebenů a kartáčů na vlasy. Aby pohled na váš toaletní stolek nepůsobil příliš zmatečně, věci denní potřeby mějte uložené v organizérech přímo na ploše, abyste je měli na dosah ruky. Pomůcky a kosmetiku, které nepoužíváte příliš často, vložte do boxů a uschovejte v přihrádkách či šuplících toaletního stolku.

toaletni-stolek-do-pokoju

Dětský toaletní stolek: Ideální pro holčičky a dospívající slečny

Toaletní stolek je důležitým doplňkem nejen pro dospělé ženy, přijde vhod také mnohem mladším parádnicím. V pokojíčku každé holčičky či dospívající slečny by proto neměl chybět dětský toaletní stolek se zrcadlem, který bude obsahovat všechny důležité pomůcky.

V holčičím dětském pokoji se bude vyjímat jak růžový, tak bílý toaletní stolek. Kromě zrcadla a velké odkládací plochy by měl obsahovat také šuplíky či přihrádky, do kterých se schovají všechny drobnosti. Každá malá parádnice navíc ocení, kdy její dětský toaletní stolek doplníte o stoličku nebo taburet, na který si bude moci během úprav svého zevnějšku sednout.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.