Jak útulně zařídit dětský pokoj? Kreativní nábytek pro děti

Zařizujete dětský pokoj? Přinášíme vám spoustu inspirace, jak dětský pokoj pro holčičku či pro kluka vyšperkovat, aby působil opravdu útulným dojmem. Zaměříme se na kreativní nábytek pro děti, díky kterému bude pokojíček naprosto dokonalý a zařízený dle představ a potřeb vaší dcery či vašeho syna.

jak-zaridit-detsky-pokoj-inspirace

Dětský pokoj: Inspirace

Vybavit vkusně, útulně a funkčně dětský pokojíček bývá velmi složitý úkol. Abyste vše zvládli na jedničku s hvězdičkou, pro inspiraci pro vás máme několik praktických rad, které vám při zařizování dětského pokoje pro holčičku nebo dětského pokoje pro kluka zaručeně přijdou vhod. Jak tedy postupovat?

1. Dětský pokoj rozdělte do tří zón

Než se dáte do samotného zařizování dětského pokoje pro kluka nebo pro holčičku, tuto místnost rozdělte do tří základních zón. Vaše dítě by mělo mít ve svém pokojíčku vždy místo na spaní, místo na hraní a také místo na učení (malování nebo tvoření). Do každé ze zón přitom patří konkrétní nábytek pro děti.

pokoj-pro-chlapce-inspirace

2. Jednotlivé zóny vybavte základním nábytkem do dětského pokoje

V zóně pro spaní by se měla nacházet dětská postel s pohodlnými matracemi, kterou doplňte lůžkovinami s dětskými povlečením, dekorativními polštáři a dekami. V zóně na hraní svému dítěti v rámci jeho pokoje vyčleňte spoustu prostoru. Tato zóna může rovněž zahrnovat komody, truhly na hračky a dětské boxy s hračkami, plyšáky či stavebnicemi. V zóně na hraní se bude vyjímat i dětský gauč nebo dětské teepee s dekorativními polštářky, které jsou rovněž báječnými místy pro odpočinek nebo čtení knížek. 

A co by měla obsahovat zóna na učení? Zejména dětský stůl a dětskou polohovací židli. V neposlední řadě nezapomeňte dětský pokoj vybavit také komodami a skříněmi, do kterých přehledně uložíte všechno dětské oblečení.

3. Vyberte správný koberec do dětského pokoje

Vybrat správný a vkusný koberec do dětského pokoje pro kluka nebo pro holčičku je základ. Obecně nemějte v dětském pokojíčku natažený koberec po celé místnosti. Zvolte raději koberce kusové, které rozložte na plovoucí nebo vinylovou podlahu. Tímto způsobem bude podlaha v dětském pokoji lépe udržovatelná - podlahu dočista vytřete mopem a menší kusový koberec vysajte. Předejdete tak tomu, aby v dětském pokoji docházelo k hromadění prachu a množení roztočů, což mnohdy nesvědčí dětskému zdraví.

Ptáte se, jaký kusový koberec do dětského pokoje pro kluka? Například kulatý v šedé barvě s fosforujícími barvami nebo obdélníkový s motivem silnic a ulic. Dětský pokoj pro holčičku můžete zase oživit kulatými nebo obdélníkovými koberci různých motivů v růžové barvě. Velmi oblíbené jsou rovněž kusové koberce do dětského pokoje univerzální (například jutové nebo s motivem zvířat v neutrálních barvách), které se hodí jak do pokoje pro holčičku, tak do pokoje pro kluka.

pokoj-pro-holcicku-jak-na-to

4. Nezapomeňte na poličky do dětského pokoje

Na co při zařizování dětského pokoje nezapomenout? Rozhodně na kreativní police či poličky, které dokážou klučičí či holčičí pokojíček parádně oživit. Dětský pokoj své ratolesti vybavte policemi například ve tvaru mráčku, trojúhelníku, měsíce, srdce či domečku, které u nás máme v nejrůznějších barvách i velikostech. Díky těmto stylovým poličkám pokojíček vašeho dítěte zaručeně prokoukne!

A co dát na poličku do dětského pokoje? Máte spoustu možností. Na poličku patří například knihy, oblíbené hračky nebo stylové dětské dekorace. V každém případě nechte své dítě, ať se samo rozhodne, co si na poličce vystaví.

Tipy na další kreativní nábytek do dětského pokoje

Aby byl dětský pokoj opravdu útulný a váš potomek v něm rád pobýval, zařiďte tuto místnost také dalším kreativním nábytkem. Vaše dítě si zamiluje například dřevěnou křídovou tabuli, dětskou stoličku, dětský taburet, nebo dětské křeslo. Pokud zařizujete pokoj pro holčičku a hledáte inspiraci, vybavte její pokojíček také dřevěnou šperkovnicí nebo ještě lépe dětským toaletním stolkem se zrcadlem a se židličkou. Malé parádnice ocení rovněž velké stojicí zrcadlo v dřevěném rámu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.