Jak udělat dětský koutek v obýváku či malém bytě

Máte děti? V tom případě si vaše ratolesti nemusí hrát pouze ve svém pokojíčku. Máme pro vás tipy, jak udělat dětský koutek v obýváku či malém bytě, které určitě ocení každý rodič.

zajimavy-detsky-koutek

Dětský koutek v obývacím pokoji ocení děti i rodiče

Zvláště malé děti si nejraději hrají v blízkosti svých rodičů. Pokud tedy v průběhu dne trávíte nejvíce času v obývacím pokoji, vytvořte svému potomkovi útulný dětský koutek právě tam. Nedopusťte ovšem, aby se z vašeho obýváku stala jedna velká herna. Dětský koutek proto umístěte ideálně do rohu místnosti, například vedle sedací soupravy.

Jak zařídit dětský koutek v obýváku

Jak by měl dětský koutek, který se nachází v obývacím pokoji, vypadat? Ohraničte jej dětským kobercem, na kterém si bude váš potomek rád hrát. Jestliže vaše dítě miluje soukromí, v koutku by mu rozhodně neměl chybět dětský stan nebo dětské týpí, které můžete dále dovybavit dětskými polštáři a dětskými dekami.

V dětském stanu či týpí si může vaše ratolest hrát, prohlížet knížky, ale také odpočívat. Na co dále nezapomenout při zařizování dětského koutku v obývacím pokoji? Rozhodně na dětské truhly na hračky či dětské boxy na hračky. Právě do nich si může vaše dítě ukládat své nejoblíbenější dětské hračky, hry či knížky, které tak bude mít v obýváku stále po ruce.

Čím dále vybavit dětský koutek v obývacím pokoji? Například stolečkem a židličkou, ale také křídovou tabulí, na kterou si bude moci vaše dítě kreslit.

detsky-koutek-v-obyvaku

Dětský koutek v malém bytě: Přijde vhod, když chybí dětský pokoj

Máte malý byt a tak není možné, aby mělo vaše dítě samostatný pokojíček? Rozhodně to nevadí. Jeho království může být také v ložnici či obývacím pokoji, pokud mu správným přepažením místnosti (například pomocí polic) vytvoříte kouzelný dětský koutek.

Tento dětský koutek v malém bytě vybavte dětskou postelí, úložným nábytkem, psacím stolem a židlí, ale nezapomeňte také na dětský koberec, dětské úložné boxy na hračky, křídovou tabuli a spoustu hraček a her. Jestliže to místo dovolí, dětský koutek dovybavte také dětským stanem s polštářky a dekami.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.