Jak uchovávat zimní textil

1583504423

 

Jak uchovávat  zimní textil?

Jaro klepe na dveře - je čas se připravit na jarní úklid a vyměnit zimní oblečení za jarní a letní oblečení. Budete potřebovat krabice, velké vakuové sáčky na ložní prádlo a několik malých věcí, které dodají vašemu oblečení svěží vůni. Do práce! Většina z nás nemá doma šatník v plné velikosti. Dobře uspořádaná skříň je taková, ve které je vše pečlivě uspořádáno a seskupeno. Díky tomu nebudou vaše věci poškozeny a nebudete je hledat celé hodiny. Změna sezóny znamená výměnu ve skříních. Zimní bundy, pláště nebo husté svetry zabírají více místa, takže jejich skladování je také o něco obtížnější.

 

Skladování zimních bund po sezóně

Než do skříně vložíte zimní bundy a pláště, musíte je prát v pračce. Péřové bundy často vyžadují použití speciální tekutiny doporučené výrobcem. Myjeme je nejlépe individuálně a podle doporučení na etiketě. Sušení by mělo být vždy prováděno vodorovně. Když zavěsíte bundu, její mokrá výplň spadne a shlukne se na hrudky, které se později obtížně vrátí do normálu. Kabáty je nejlépe dát do prádelny. Díky tomu budou obnoveny a bez záhybů. Je dobré vyčistit a impregnovat kožené bundy, než je zavěsíte do skříně.

Takto připravené svrchní oděvy lze uložit do povlečení a zavěsit do skříně. Vyvarujte se vzduchotěsných plastových sáčků a uspořádejte ve skříni ramínka tak, aby vzduch mohl volně proudit mezi oblečením. Můžete také použít vakuové sáčky pro ložní prádlo

 

warm-clothing-blankets-boots-and-cap-for-winter-AKPXC2R

 

Zimní oblečení

Teplé mikiny, svetry, vlněné kalhoty - v létě to nebudete potřebovat. Než je zabalíte a skryjete, zkontrolujte jejich stav. Proveďte důkladnou revizi zimního oblečení - odstraňte opuchy ze svetrů. Ty, které nenosíš, můžeš darovat na charitu nebo prodat online. Pro ukládání hustého oblečení bude nejlepší vakuový sáček na ložní prádlo. Můžete do něj vložit spoustu věcí a ušetřit tak spoustu místa. Nezapomeňte mezi své šaty vložit sáček na mole.

 

Boty – skladování

Boty by také měly být vyčištěny. Pro skladování obuvi jsou nejlepší buď speciální krabice nebo kartonové krabice. Před uložením kožených bot je nejlepší je nejprve vyleštit. Boty se nejlépe skladují ve vodorovné poloze, aby se nedeformovaly. Je dobré vložit speciální vložky, které absorbují nepříjemný zápach. Sportovní obuv by se mělo důkladně omýt a vysušit. Když nakupujeme boty, obsahují sáčky absorbující vlhkost. Stojí za to je udržet, protože jsou také skvělé během sezónního skladování. 

 

knitwear-on-wooden-background-fashionable-female-6QZM7XW

 

Zimní doplňky

Jak v létě skladovat teplé čepice, šátky a rukavice? Pletený oděv umyjte v tekutině určené pro vlnu, důkladně osušte a uložte do připravené nádoby. Může to být lepenková krabice, povlak na polštář nebo malý vakuový sáček. Pokud jde o kožené rukavice, vyžadují zvláštní péči. Měly by být čištěny vlhkým hadříkem. Rozhodně by neměly být hozeny do pračky. Když jsou suché, použijte speciální krém na kožené doplňky. 

Pouze poté lze připravené rukavice vložit do malého sáčku nebo jiného textilního obalu. Díky správnému skladování si šaty udržují estetický vzhled déle. Zimní kabát nebo kožená bunda obvykle stojí hodně a nekoupujeme je jen na jednu sezónu. Pokud se o ně náležitě postaráme, budou sloužit po mnoho sezón. Svrchní oděv, obuv a doplňky, které jsou pečlivě odloženy, také šetří také mnoho místa. Nevyžaduje to žádné úsilí a díky voňavému a hezkému oblečení se do nové sezóny dostanete bez stresu. Zima vás určitě nepřekvapí!

 

Efektivní způsoby skládání oblečení

Pokud nepoužíváte vakuové sáčky nebo speciální obaly na oděvy, vyplatí se šaty správně uspořádat. Dobře složené oblečení šetří místo a snižuje záhyby. Správně uložené oblečení bude připraveno k použití hned ze skříně. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.