Jak skladovat boty a jak si udělat pořádek v šatníku

Vadí vám, že máte v botníku a v šatní skříni nepořádek? Jděte na to chytře a vybavte si je doplňky, díky kterým bude konečně působit přehledně a uklizeně. Nevíte, jak na to? Dáme vám tipy, jak si zařídit botník s úložným prostorem. Také prozradíme, jak si udělat pořádek v šatníku a co by v něm nemělo chybět.

 tipy-jak-skladovat-boty

Botník s úložným prostorem zajistí pořádek v předsíni i na chodbě

Rozházené boty na chodbě či v předsíni nejsou vůbec dobrou vizitkou. Dejte své obuvi řád, a to prostřednictvím botníku s úložným prostorem, do kterého vyskládejte boty, které zrovna nosíte. Volně se povalující obuv tak bude minulostí.

Pro jaký botník na chodbu se rozhodnout? Využít můžete například jednoduchý otevřený botník s úložným prostorem, který má několik pater. Ve vaší předsíni bude úhledně působit dřevěný botník, kovový botník nebo botník z kombinace dřeva a kovu. Svou předsíň si můžete vybavit také praktickým textilním botníkem s kovovým rámem, který má spoustu přihrádek.

Kromě botníku s otevřenými policemi můžete svou předsíň vybavit rovněž botníkem výklopným nebo dvéřovým. Do těchto uzavřených botníků nepatří pouze obuv, ale také další věci, které potřebujete v předsíni uschovat a mít přitom stále po ruce. Jde například o čepice, rukavice, šály nebo deštníky.

Kombinované botníky: Je libo botník s lavicí nebo botník s věšákem na oblečení?

Hledáte botník s úložným prostorem, který má více praktických funkcí? V tom případě si svou chodbu nebo předsíň vybavte botníkem s lavicí, na kterém se vám bude při nazouvání a vyzouvání bot velmi pohodlně sedět.

Kromě botníku s lavicí můžete svou předsíň vybavit také botníkem s věšákem na oblečení, na který zavěsíte kabáty, bundy či mikiny. Tato kombinace je více než praktická a v předsíni ji stoprocentně využijete. K botníku si však můžete pořídit také věšák na oblečení samostatný, a to například v jednoduché verzi nebo ve verzi s policí.

Tipy, co dát pod botník

Chcete, aby váš botník působil opravdu úhledným dojmem? Své boty do něj naskládejte skutečně pečlivě. S uspořádáním botníku vám mohou pomoci také praktické organizéry na boty a krabice na boty, díky kterým budete mít obuv v botníku přehledně seřazenou. Díky těmto praktickým doplňkům využijete místo v botníku na skutečné maximum.

jak-udrzet-poradek-v-satniku

Jak na pořádek v šatní skříni: Co nesmí v šatníku chybět?

Kromě svého botníku si můžete díky praktickým vychytávkám udělat pořádek také ve svém šatníku. Co tedy nesmí v šatní skříni chybět, aby působila přehledně a organizovaně? V prvé řadě jde o šatní ramínka. Svou šatní skříň vybavte jednoduchými plastovými, kovovými či dřevěnými ramínky. Dále vám přijdou vhod multifunkční ramínka, na které zavěsíte hned několik kusů oblečení. Oblíbíte si rovněž ramínko s klipem na kalhoty, ramínko na opasky, multifunkční ramínko na košile, mikiny či bundy nebo multifunkční ramínko na sukně. Dámy dále ve své šatní skříni uvítají praktické háčky na kabelky.

Co dále nesmí chybět v šatníku? Do šatní skříně si pořiďte speciální košíky k odkládání oblečení, vhod vám přijdou také nastavitelné (teleskopické) police do skříně nebo nastavitelná šatní lišta na ramínka. Právě tyto doplňky vaši šatní skříň spolehlivě promění k lepšímu a postarají se o to, že bude váš šatník ve výsledku působit přehledným a organizovaným dojmem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.