Jak si vybrat věšák na zeď? Praktické tipy

Vybíráte nový věšák na zeď? Inspirujte se našimi praktickými tipy, díky kterým se rozhodnete pro opravdu ten správný kousek. Jakými kritérii se tedy při výběru věšáku na zeď řídit, abyste byli naprosto spokojeni?

vesaky-na-zed-jaky-vybrat

Nástěnný věšák na oblečení: Kde jej budete mít?

Jistě budete souhlasit s tím, že věšáky na oblečení jsou třeba v každé místnosti domu či bytu. Jestliže vybíráte nový věšák na zeď, v prvé řadě si ujasněte, v jaké místnosti jej budete mít.

Věšáky na zeď jsou totiž ideální do předsíně, chodby nebo vstupní haly. Uplatnění najdou rovněž v pracovně nebo kanceláři. Věšák na oblečení oceníte rovněž v koupelně, kdy na něj můžete odkládat také župany nebo pyžama. V jakých dalších místnostech ještě využijete věšáky? Například v ložnici nebo dětském pokoji. V těchto místnostech však místo věšáků na zeď použijte raději háčky na dveře nebo tzv. němého sluhu na odložení oblečení.

Na nosnosti věšáku na zeď záleží

Už jste si ujasnili, ve které místnosti byste věšák na zeď chtěli mít? V tom případě se v dalším kroku zaměřte na jeho nosnost. Věšák na zeď může mít nosnost až 100 kilogramů. Zvlášť pokud hledáte věšák na bundy nebo na kabáty, který toho opravdu hodně unese, nosnost je velmi důležité kritérium.

Při výběru věšáku na zeď myslete i na jeho kapacitu a rozměry

Máte představu, k jakému účelu vám bude nástěnný věšák sloužit? Právě proto při jeho výběru zohledněte také jeho kapacitu, která by měla přesně odpovídat všem členům vaší domácnosti. Při výběru věšáku na zeď pro vás je proto důležité i množství háčků nebo prostoru k zavěšení.

Nejen kapacita. Důležité jsou i správné rozměry nástěnného věšáku. Nesmí být ani příliš malý, ani příliš velký. Na místo určení by se vám měl perfektně vejít a následně stoprocentně sloužit své funkci.

kam-umistit-vesak-na-zed

Vyberte si správnou podobu nástěnného věšáku na oblečení

Věšák na zeď může mít hned několik podob. Pro jaký se rozhodnout? Například pro jednoduchý stylový věšák na bundy, který je ideální do předsíně a který má nejrůznější designová provedení.

Velmi oblíbený je také nástěnný věšák na oblečení s policemi, se zrcadlem nebo doplněný o skříňku. Například na police nebo do skříňky můžete odkládat čepice, šály nebo rukavice, které potřebujete mít stále po ruce. 

Zaměřeno na materiál a barvu: Aby věšák na zeď ladil s dalším nábytkem

Vybíráte-li nový věšák na zeď, snažte se o to, aby tento bytový doplněk ladil materiálově, barevně i designově s ostatním nábytkem v místnosti. Velmi oblíbené jsou například věšáky na zeď kovové, bambusové nebo dřevěné. Rozhodnout se můžete také pro kombinaci těchto materiálů.

Jaká barva věšáku na zeď je v současnosti ta nejoblíbenější? Vsaďte jednoznačně na barvu přírodního dřeva. Velmi pěkně vypadá také nástěnný věšák v černé nebo bílé barvě. Pokud máte místnost, v níž se bude věšák nacházet, zařízenou živěji, i v případě tohoto bytového doplňku se rozhodně nebojte barev.

Stylové věšáky na bundy patří do každé předsíně

V jaké místnosti to bez věšáku na zeď opravdu nejde? Rozhodně v předsíni, na chodbě nebo ve vstupní hale, kde se bez stylových věšáků na bundy opravdu neobejdete. Tyto nezbytné kousky nábytku využijete také ve své pracovně nebo kanceláři.

Rozhodnout se můžete nejen pro jednoduché stylové věšáky na bundy. V předsíni krásně vypadá také věšáková stěna doplněná o poličky, skříňky nebo zrcadlo. Důležité rovněž je, aby stylové věšáky na bundy dokonaly ladily i s dalším předsíňovým nábytkem. A to například s předsíňovou lavicí, komodou, skříní nebo botníkem.

Do předsíně patří i nástěnný věšák na klíče

Nejen nástěnný věšák na oblečení. V předsíni, chodbě či vstupní hale nejde využití také designový nástěnný věšák na klíče. Díky tomuto stylovému doplňku budete mít své klíče uložené vždy na jednom místě, a tak se vám nikdy neztratí. Svoji předsíň můžete vybavit jak jednoduchým nástěnným věšákem na klíče, tak věšákem na klíče doplněným třeba tabulkou na psaní vzkazů. Tento praktický a zároveň stylový předsíňový doplněk si nebudete moci vynachválit.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.