JAK SI VYBRAT PÁNEV?

JAK SI VYBRAT PÁNEV, KTERÁ BUDE FUNGOVAT V KUCHYNI 

Slušná pánev je ... Jaká je? Jak se rozhodnete, zda pánve, které každý den používáme v naší kuchyni, jsou opravdu špičkovým vybavením? Koneckonců, jedná se o kuchyňské nádobí, bez kterého si nemůžeme poradit při přípravě mnoha každodenních nebo vynikajících jídel. Každý nadšenec kulinářského umění bude souhlasit s tím, že slušná pánev přinese úspěch. Bez ohledu na to, zda právě začínáme naše kulinářské dobrodružství, nebo jsme již zvládli obrovské množství jídel, měli bychom sáhnout po kuchyňských doplňcích, které nám poskytnou pohodlí při vaření. Koneckonců, není nic nepříjemnějšího než nádobí, které se rychle opotřebuje nebo které nechává vrstvy spáleného povrchu na jídle. Jak by měla vypadat slušná pánev? To je určitě otázka, která obtěžuje každého mistra domácí kuchyně. Správná volba pánve podmiňuje chuť a vzhled jídel připravených na něm. Komfort je dalším důležitým aspektem. Pánev by měla dobře ležet v ruce a neměla by být příliš těžká. Před rozhodnutím o výběru a nákupu pánve je proto nutné vzít v úvahu několik faktorů.

 

rozne-patelnie

 

SLUŠNÁ PÁNEV

Než vložíme další pánev do nákupního košíku, měli bychom zvážit několik faktorů, které nám pomohou učinit toto rozhodnutí a provést správný nákup. Začněme kontrolou, zda je pánev vhodná pro všechny typy sporáků. Pokud ne, zaměřme se na to, zda na jejím štítku najdeme symbol sporáku, který máme sami doma. Stává se, že pánve jsou upraveny pouze na několik typů sporáků, takže nemůžeme riskovat, že se nám bude líbit ten, který nebudeme moci použít později. Dalším aspektem, který je třeba zvážit, je jeho zamýšlené použití. Vybereme jinou pánev na smažení palačinek a jinou na grilování masa nebo ryb. Rovněž stojí za zvážení velikosti. Velikost je důležitá, zejména když uvažujeme o nákupu několika různých pánví. Malá pánev je skvělá pro přípravu menších pokrmů, například pro jednu osobu. Pokud se však chystáme smažit nebo grilovat pro několik lidí, sáhneme po mírně větší pánvi, která nabídne správný povrch pro přípravu chutných a aromatických jídel pro naše blízké a pro hosty.

Zestaw-3-patelni-aluminiowych-rozne-rozmiary-kolor-rozowy

Také věnujte pozornost materiálu, ze kterého byla pánev vyrobena. Volba je velká. Teflonové, ocelové, litinové, sklokeramické nebo hliníkové pánve mají své výhody a nevýhody, ale bude nesmírně důležité vybrat tu pravou pánev pro ty druhy jídel, které máme v úmyslu připravit. Kvalita zpracování je velmi důležitá. Slušná pánev by vám měla sloužit celé roky. Často máte také šanci zasáhnout pánve, které mají kromě tradiční rukojeti také druhou, další. Takovou pánev se určitě snáze přenáší, zejména pokud ji budete pohybovat společně s obsahem z místa na místo. Další  výhodou takové rukojeti může být to, že díky ní můžete podávat pokrm z pánve přímo ke stolu. Není třeba přenášet jídlo do jiného kuchyňského náčiní, zejména pokud je vaše pánev vysoce kvalitní a má estetický design.

 

steki-na-patelni

 

Takže víte, co hledat při sestavování vlastní sady nejnutnějších kuchyňských potřeb? Před nákupem odpovězte na některé základní otázky a přemýšlejte o tom, k čemu bude pánev použita. Tímto způsobem bude úkol „koupit pánev“ mnohem příjemnější a mnohem snazší. Neustále se vyvíjející technologie a trendy vám dávají spoustu možností, vše, co musíte udělat, je udělat promyšlené rozhodnutí o tom, co opravdu potřebujete. Pamatujte, že ať jste začínající šéfkuchař nebo virtuóz kulinářského umění, musí být ve vaší kuchyni slušná pánev!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.