Jak si vybrat nafukovací bazén? Poradíme Vám

Léto je tu a s ním i velmi horké počasí. Každý z nás proto uvítá, když se bude moci zchladit ve vodě. Za osvěžením však nemusíte jezdit na koupaliště či k nedalekému rybníku. Pokud máte zahradu, pořiďte si nadzemní nafukovací bazén, ve kterém se můžete během léta koupat dosytosti. Jak ale vybrat nafukovací bazén, abyste s ním byli naprosto spokojení?

jaky-bazen-pro-deti

Nafukovací bazén ocení hlavně rodiny s dětmi

Nafukovací bazén je ideálním řešením pro horké letní dny, které chcete trávit s rodinou na své zahradě. Tento typ bazénu je finančně dostupný, neboť jeho pořízení vás vyjde na stovky korun (v případě dětského nafukovacího bazénu) nebo několik tisíc korun (v případě nafukovacího bazénu pro dospělé). 

Instalace nafukovacího bazénu je velmi jednoduchá. Na své zahradě jej můžete navíc umístit, kdekoliv vám to vyhovuje. Na konci léta pak stačí nafukovací bazén vypustit, vysušit a sklidit ze zahrady do teplých prostor, aby jej nepoškodil mráz. Následující sezónu bude nafukovací bazén opět připravený k použití. Abyste se z nafukovacího bazénu mohli těšit co nejdéle, dejte si záležet na jeho výběru. Co vše byste měli brát v potaz?

Velikost a hloubka nafukovacího bazénu: To nejdůležitější kritérium

V prvé řadě by vás měla zajímat velikost a hloubka nafukovacího bazénu. Právě proto si položte otázku, zda se v něm budete koupat jako celá rodina, nebo zda bude bazén určen pouze pro děti. 

Větší a hlubší jsou bazény s nafukovacím okrajem neboli prstencem, jejichž průměr se pohybuje kolem 3 až 4,5 metrů a které mají hloubku od 70 do 120 centimetrů. V těchto bazénech se s přehledem v létě osvěží celá vaše rodina. Samotný člověk v nich zvládne udělat již několik temp.

Hledáte-li vhodný bazén pro děti, zvolte celonafukovací. I když je dětský nafukovací bazén menší než bazén s nafukovacím okrajem, můžete si jej pořídit v různých velikostech, které budou jako na míru dělané vašim dětem a ve kterých se vaše ratolesti dosytosti vynařádí.

Vyplatí se myslet i na tvar nafukovacího bazénu

Nafukovací bazény mohou mít různý tvar. V případě bazénu s nafukovacím okrajem jde o kruhový tvar. Celonafukovací bazény však mohou být nejen kulaté, ale i oválné, obdélníkové, čtvercové nebo šestihranné. Tvar bazénu vybírejte podle svých osobních požadavků. V potaz berte nejen celkový design nafukovacího bazénu, ale také velikost místa pro koupání.

nafukovaci-bazen-a-vodni-hratky

Využití nafukovacího bazénu: Na vodní hrátky či na lehké osvěžení

Při výběru nového nafukovacího bazénu byste se měli zamyslet rovněž nad tím, jakým způsobem jej využijete. Budete se v něm pouze chladit a odpočívat? Chcete si naopak v nafukovacím bazénu zaplavat pár temp? Anebo hledáte vhodný nafukovací bazén pro děti? Právě podle způsobu, kterým nafukovací bazén nejčastěji využijete, vybírejte jeho velikost, tvar i jeho případné doplňky. 

Zvlášť pokud se poohlížíte po dětském nafukovacím bazénu, můžete svým ratolestem na zahradě vytvořit malý aquapark. Vaše děti dostane například pestrobarevný nafukovací bazén se skluzavkou, stříškou, palmami či zvířaty, díky kterému si v létě užijí spoustu zábavy a nekonečných vodních radovánek.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.