Jak si vybrat koupelnový nábytek pro malou koupelnu?

1573544808

 

Vybavování domu nebo bytu není snadný úkol, zejména pokud chceme spojit funkčnost s atraktivním vzhledem - je obzvláště obtížné zvolit koupelnový nábytek, který by měl fungovat v malé koupelně. Jednou z nejdůležitějších místností v každém domě je samozřejmě koupelna. Je tedy dobré to vybavit ji funkčním způsobem, aniž bychom se vzdali výběru nábytku, který se nám líbí. Někdy nás však nedostatek prostoru omezuje. Nicméně i malá koupelna může být ideálně vybavena, pokud vše uděláme správně.

 

Co byste si měli pamatovat při uspořádání malé koupelny?

 

Pokud je vaše koupelna prostorná, můžete si pravděpodobně užít svobodu výběru nábytku nebo dekorací. Uspořádání malé koupelny však již není tak jednoduché. Měli byste si velmi pečlivě vybírat příslušenství, které v ní bude. Nábytek pro malou koupelnu by měl správně plnit svou funkci, protože omezená velikost má určité zápory. Nezapomeňte správně využívat koupelnový prostor - každý fragment volného prostoru se počítá! Koupelnový nábytek by neměl žádným způsobem bránit volnému pohybu. Pokud vaše koupelna nemá dostatek místa pro dvě skříňky, dobrým řešením by bylo koupit proutěné koše, ve kterých budete moci uchovávat kosmetiku a podobné předměty. Takové koše můžete umístit na koupelnovou skříňku. Koupelnový nábytek ve světlé barvě, jako je bílá nebo béžová, vyvolá dojem, že celá místnost bude vypadat prostornější, než ve skutečnosti je.

 

lazienka_na_poddaszu_mala_skomp

 

Jaký by měl být koupelnový nábytek v malé koupelně?

Prvním krokem v designu koupelny je řádné plánování prostoru. Pouze když víme, kolik místa máme k dispozici, můžeme začít vybírat nábytek pro malou koupelnu. Od té doby by měla být přijata řada rozhodnutí o nalezení řešení, která nejlépe vyhovují našim potřebám.

Zrcadlová skříňka

Pokud zvolíte zrcadlovou skříňku, vytvoříte nový prostor pro ukládání věcí, který také vizuálně zvětší místnost. Vše, co musíte udělat, je vybrat si zrcadlovou skříňku, která dobře zapadá do celkového stylu vaší koupelny, a získáte další funkčnost a stylový design.

Umyvadlo s vestavěnou policí

Pokud chcete mít po ruce všechny toaletní potřeby, zvažte umístění umyvadla s vestavěnou policí. Ušetřete spoustu místa a vždy budete mít po ruce všechny důležité doplňky a kosmetiku.

Skříňka s umyvadlem

Skříňka s umyvadlem není inovativní nápad, protože téměř v každé koupelně ji najdete. Tento populární nápad však stojí za to, protože taková skříň je ideální pro skladování čistících prostředků nebo hygienických potřeb. Můžete si vybrat skříňku s dveřmi a sklopnými policemi, ale existují i ​​modely se zásuvkami. Výběrem takového řešení budete moci využít prostor pod dřezem. Sifon a další potrubí zástane skryté v kabinetu a nebude vidět.

 

Druhy materiálů

Pokud potřebujete nábytek pro malou koupelnu, může být vyroben z různých materiálů. Každý z nich má však své specifické vlastnosti, výhody a nevýhody. Pro koupelnu je nejlepší zvolit materiály odolné vůči vlhkosti a extrémním teplotám nebo se spolehlivým ochranným nátěrem.

Dřevěný koupelnový nábytek

Dřevěný nábytek je považován za klasický a vyznačuje reprezentativním vzhledem. Pokud však jde o koupelny, nábytek obvykle není úplně vyroben ze dřeva, pouze z viditelných částí: čelní strany skříně, pracovní desky atd. Nadměrná vlhkost, bohužel, může poškodit nábytek (otoky, hnilobu, deformaci). Koupelnový nábytek z MDF je velmi oblíbený díky své přijatelné ceně a rozmanitosti barev. Skříňky vyrobené z těchto materiálů budou odolné, pokud mají dobrý povlak, který je chrání před škodlivými účinky změn vlhkosti a teploty. Proto je důležité věnovat pozornost kvalitě.

Nábytek z plastu

Plastový koupelnový nábytek je považován za velmi praktický, protože materiál je odolný vůči vlhkosti. Kromě toho je takový nábytek snadno udržovatelný a při jeho instalaci nejsou problémy, vykazují dlouhou životnost a nadprůměrnou estetiku. Jejich další důležitou výhodou je rozmanitost barev a tvarů.

Kompozitní materiály

Umyvadlo a další koupelnové komponenty mohou být vyrobeny z kompozitních materiálů. Výhody tohoto materiálu jsou: nízká hmotnost, odolnost proti vodě a vysokým teplotám. Tento materiál často napodobuje přírodní kámen, dřevo nebo jiné přírodní materiály, díky čemuž dává koupelně mimořádně sofistikovaný vzhled při zachování praktičnosti a pohodlí.

Kov a sklo

Tyto typy materiálů se častěji používají k výrobě jednotlivých prvků (police, nohy), nikoli celého nábytku. Sklo však může dokonale zdůraznit styl interiéru a přidat mu lehkost. Skleněný nábytek může také prostor vizuálně zvětšit.

Nábytek z bambusu

Bambusový nábytek je do koupelny ideální. Kvalitní bambusová skříňka může být zajímavým prvkem výzdoby malé koupelny a zároveň slouží jako praktický úložný prostor.

 

Na co byste měli při nákupu nábytku do koupelny dávat pozor?

Bez ohledu na to, zda vybavujete malou nebo velkou koupelnu, nezapomeňte si vybrat kvalitní nábytek. Kus nábytku odolného vůči různým typům mechanického poškození bude velmi užitečný. Také se ujistěte, že veškerý koupelnový nábytek je udržován v podobném stylu.

 

Různé barvy a styly opticky zmenšují prostor!

Pokud si vyberete světlé barvy nábytku a udržíte celý interiér v harmonickém složení, vaše malá koupelna bude vypadat prostornější a funkčnější. Shrnutím výše uvedených úvah je možné dojít k závěru, že koupelna je jednou z nejdůležitějších místností v každé domácnosti. Kromě sanitárních zařízení by měl obsahovat také nábytek, ve kterém budeme uchovávat léky, kosmetiku nebo ručníky. Uspořádání malých koupelen je mnohem obtížnější než uspořádání koupelen prostorných. Při výběru nábytku pro malou koupelnu nezapomeňte nainstalovat police a závěsné skříňky. Měly by být vyrobeny z pevných materiálů, které zaručují odolnost proti vlhkosti a různým typům mechanického poškození.

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.