Jak připravit domácí bar?

Chtěli byste si připravit domácí bar? Krok za krokem vám prozradíme, co vše k němu potřebujete a jakým způsobem si jej co nejsnadněji uděláte. Také vám dáme tipy na to, co dělat, aby byl domácí bar co nejpraktičtější a zároveň co nejpohodlnější k používání.

domaci-bar-jak-na-to

Pro domácí bar si najděte správný prostor

Jestliže zakládáte domácí bar, hlavní pravidlo zní, že byste si pro něj měli najít správný prostor. Někdo má domácí bar přímo v jedné ze skříněk kuchyňské linky, nebo v komodě přímo v obývacím pokoji. 

Pokud však toužíte po praktickém domácím baru, který můžete přesunovat z místa na místo, vsaďte na barové vozíky a barové stoly na kolečkách. Tento stylový nábytek zkrátka dle potřeby přemístíte, kamkoliv budete potřebovat.

Domácí bar umístěný ve vozíku na kolečkách využijete nejen sami se svými nejbližšími. Nenahraditelným pomocníkem pro vás bude i tehdy, když přijde návštěva nebo budete pořádat narozeninovou oslavu či zahradní párty.

Domácí bar zařiďte barovými doplňky a sklem

Pokud jste vybrali vhodný prostor pro domácí bar, v dalším kroku jej vybavte správnými sklenicemi. Co vše vám v domácím baru nesmí chybět? Sada karafy a sklenic na whisky, sklenice na víno, sklenice na šampaňské, pivní půllitry či pivní třetinky. Nezapomeňte rovněž na sadu panáků neboli štamprlí, v domácím baru by rovněž neměly chybět ani klasické sklenice na nápoje.

Čím dále ještě barový vozík na kolečkách vybavit? Základními barmanskými doplňky. A to například sadou brček, vývrtkou na víno, kovovou zátkou na láhev, šejkrem pro výrobu lahodných alko i nealko nápojů, sadou na výrobu mojita či stojanem na chlazení alkoholických nápojů v lahvi. 

sklenice-na-pivo

Do domácího baru patří alkoholické nápoje, nealko i čerstvé bylinky

Kromě sklenic a základních barových doplňků domácí bar dále naplňte alkoholickými nápoji, a to například lahvemi s vínem, lihovinami nebo pivními speciály. Do barových vozíků patří rovněž nealkoholické nápoje jako tonic, cola nebo pomerančový džus. Využijete i květináče s čerstvými bylinkami pro případ, že byste připravovali míchané nápoje.

Na umístění domácího baru záleží

I když máte domácí bar na kolečkách a můžete jej přesunovat z místa na místo, na jeho přesném umístění velmi záleží. Aby se alkoholické nápoje, které v něm máte uskladněné, nezhodnocovaly, mějte barový vozík umístěný mimo přímé sluneční světlo a také mimo žhnoucí radiátory. Snažte se tedy vyhýbat teplotním výkyvům a uskladněné lihoviny či víno neztratí na kvalitě.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.