Jak připevnit houpací křeslo ke stropu

Koupili jste si závěsné houpací křeslo a teď přemýšlíte nad tím, jak jej připevnit ke stropu? Instalace této houpací závěsné židle má několik pravidel, kterých se vyplatí držet. Provedeme vás jimi krok za krokem.

jak-pripevnit-houpaci-kreslo

Závěsné houpací křeslo zajistí hodiny úžasné relaxace

Co patří k nejoblíbenějším zahradním doplňkům? Jednoznačně závěsné houpací křeslo, díky kterému si můžete dopřát hodiny pohodové relace. Houpací křeslo je velmi pohodlné a úžasně se v něm odpočívá, proto by u vás letos na zahradě nemělo rozhodně chybět.

V závěsné židli můžete relaxovat, popíjet kávu nebo si číst svou oblíbenou knížku. Kam ale houpací křeslo umístit? Zavěste jej nejlépe na zastřešené terase. Závěsné houpací křeslo se bude vyjímat také pod pergolou nebo altánem.

Tipy, jak připevnit houpací křeslo ke stropu

Závěsná houpací křesla se ke stropu zavěšují pouze prostřednictvím jednoho kotevního bodu. Houpací křeslo doporučujeme připevnit ke stromu z masivního dřeva nebo betonu, a to tak, aby byla výška závěsné židle nad zemí ideálně 50 centimetrů.

Připevňujete houpací křeslo k betonovému stropu? V tom případě použijte chemickou kotvu, na kterou následně zavěste houpačkový hák s metrickým závitem. A co když chcete zavěsit houpací křeslo k dřevěnému stropu pergoly či altánu? Do dřeva navrtejte jeden kotevní bod určený k zavěšení. Závěsnou židli následně ke stropu upevněte pomocí karabiny a dalšího příslušenství, které je zpravidla nedílnou součástí jejího balení.

Kolik kilogramů unese houpací křeslo

Zajímá vás, kolik kilogramů unese houpací křeslo? U každého modelu je nosnost odlišná. Informujte se ohledně toho, kolik houpací křeslo unese, ještě před nákupem tohoto zahradního vybavení. Počítejte s tím, že většina závěsných houpacích křesel má nosnost do 100 až 110 kilogramů. Unesou tedy v průměru jednu dospělou osobu nebo dvě děti.

jak-pripevnit-houpaci-sit

Zahradní houpací síť: Další možnost relaxu na zahradě

Jakým dalším způsobem můžete relaxovat na zahradě? Prostřednictvím zahradní houpací sítě. Zajímá vás, jak ji upevnit a na jakém místě ji zavěsit? Houpací síť natáhněte například mezi dva stromy nebo mezi dva dřevěné trámy pod pergolou nebo altánem. Pro upevnění zahradní houpací sítě budete často potřebovat také konkrétní upevňovací prvky, a to nejčastěji upevňovací lana, skoby nebo karabiny.

Kolik místa je potřeba na houpací síť? Jestliže si pořídíte klasickou houpací síť o délce 200 centimetrů a šířce 80 centimetrů, zavěste ji na stromy či trámy, které jsou od sebe ve vzdálenosti alespoň 300 centimetrů.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.