Jak na jaře oživit interiér?

Zajímá vás, jak na jaře oživit interiér? Vsaďte na správné bytové doplňky, díky kterým váš domov doslova jarně prokoukne. Pro inspiraci pro vás máme hned několik nápadů, které rozhodně stojí za vyzkoušení.

tipy-jak-ozivit-interier

Nechte svůj domov rozkvést umělými květinami a rostlinami

Jak nejlépe pozvat k sobě domů jaro? Nechte svůj domov rozkvést, a to i s pomocí umělých květin a rostlin, které vypadají jako živé. Ve vašem jarně vyzdobeném domově budou krásně vypadat například větvičky rozkvetlé japonské třešně (sakury), váš interiér zkrášlí také umělá levandule, umělé růže nebo umělé tulipány.

Kromě kvetoucích umělých rostlin váš jarní interiér svou svěží zelení zpříjemní například umělé kapradiny nebo umělý eukalyptus. Výhodou umělých květin a rostlin, které jsou takřka k nerozeznání od svých živých protějšků, je jejich dlouhá životnost. Jejich krásu si tak můžete vychutnávat každé jaro.

Živé i umělé rostliny dejte do barevných květináčů

Na jaře zkuste svůj domov co nejvíce rozzářit. Živé, ale také umělé rostliny proto vložte do barevných květináčů. Letošní jaro je trendy například žlutá, okrová, zelenkavá, sytě zelená nebo tyrkysová barva.

Co se živých rostlin týče, do barevných květináčů na jaře sázejte nejlépe narcisky, sedmikrásky, petrklíče nebo hyacinty, které váš jarní domov zpestří svými nádhernými květy. Rostliny v barevných květináčích můžete ozvláštnit také jarními zápichy, dekorativními figurkami ptáčka, kuřátka či zajíčka, dekorativním ptačím hnízdem nebo dekorativními vejci.

jarni-promena-interieru

K jaru patří i dekorativní vázy

Kam s větvičkami umělého eukalyptu, umělé rozkvetlé japonské třešně, živých kočiček (větviček vrby jívy) nebo větviček zlatého deště? Jednoznačně do dekorativní vázy, která vám v jarně vyzdobeném domově určitě také nesmí chybět! Rozhodněte se pro vázy barevné i vázy v neutrálních barvách a designu. Každý z těchto kousků perfektně zapadne do vašeho jarního domova.

Jarní interiér podtrhnou barevné deky, polštáře, záclony a závěsy

Nechte na jaře svůj domov rozkvést barvami. Vybavte jej proto barevnými dekami, barevnými polštáři nebo barevnými záclony a závěsy ve svěžích pastelových tónech. Nezapomeňte ovšem také, že k jaru patří odstíny žluté, zelené, červené a růžové. Co se dekoračních polštářů týče, nemusí mít pouze jednotnou barvu. Do jarních interiérů se perfektně hodí polštáře s potiskem květin nebo svěžích zelených listů. 

Pokud chcete jarně vyzdobit i svou ložnici, kromě barevných dek, polštářů, záclon a závěsů ji jednoznačně oživíte také barevným povlečením, ve kterém se vám budou zdát nádherné jarní sny. Nádherně se vám bude spát zejména v barevném povlečení s potiskem květin nebo svěžích listů.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.