Industriální styl je hitem posledních let. Inspirujte se u nás

Chtěli byste si svůj domov zařídit v industriálním stylu? Inspirujte se u nás! Prozradíme vám, jaký nábytek a jaké bytové doplňky jsou pro tento styl typické. Také vám dáme tipy na to, jak si proměnit byt v industriálním stylu.

byt-v-industrialnim-stylu

Jak na zařízení v industriálním stylu

Industriální styl je velmi osobitý, netradiční, a přesto útulný. Toužíte po proměně bytu v industriálním stylu? Zaměřte se zejména na materiály nábytku a bytových doplňků. Preferujte stříbrný nebo černý kov a také beton či jeho imitaci. To vše zjemněte přírodním dřevem.

Jaké vybavení by vám v bytě zařízeném v industriálním stylu tedy rozhodně nemělo chybět? Kovové skříňky, kovové volně stojicí či nástěnné police, kovové dekorace nebo konferenční stolek vyrobený z kovu či z kombinace kovu a dřeva. V každém případě myslete na minimalismus a nezapomeňte, že méně je někdy více.

Industriální osvětlení: Naprostý základ

Pokud chcete svůj byt vybavit v industriálním stylu, naprostým základem je také správný výběr osvětlení. Industriálnímu osvětlení dominuje jednoduchost. Je pro něj typická kombinace tmavého kovu, která je případně doplněná o sklo či přírodní materiály. 

Jaké industriální osvětlení si můžete konkrétně pořídit? Vašemu bytu budou slušet industriální stropní závěsná svítidla s lankem či řetězem. Rozhodnout se můžete také pro industriální lustr, který upoutá okamžitou pozornost.

industrialni-osvetleni

Tipy na industriální doplňky

Jakými dekorativními bytovými doplňky vybavit interiér v industriálním stylu? Možností máte spousty. Na zeď můžete umístit například dekorativní zrcadlo v tmavém kovovém rámu, kovový abstraktní obraz v rámu nebo dekorativní kovové hodiny. Svůj domov v industriálním stylu dále oživíte i stojacimi kovovými květináči, černým kovovým svícnem nebo černou kovovou miskou na ovoce. 

Koupelna v industriálním stylu? Proč ne!

Kromě obývacího pokoje, kuchyně, jídelně či ložnice můžete industriální styl vnést také do své koupelny. Jak koupelna v industriálním stylu vůbec vypadá? Při její proměně se zaměřte na koupelnové doplňky ve stříbrném či černém stylu. Koupelně také sluší doplňky a koupelnový textil, které napodobují barvu šedého betonu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.