Držáky na toaletní papír nesmí chybět ani ve vaší toaletě

Ať už si to chcete přiznat, nebo ne, toaleta patří k nejdůležitějším místnostem vašeho domu či bytu. Kromě záchodové mísy byste v ní měli najít také kvalitní držáky na toaletní papír s tím správným obsahem. Držáky na toaletní papír jsou totiž nezbytným doplňkem každého WC. Odlišují se však od sebe designem, materiálem, kvalitou a případně také celkovou funkčností.

 

bathroom-interior-PTSQMC9

 

Držáky na toaletní papír kupujte samostatně i v sadě

O držácích na toaletní papír můžeme bez nadsázky říct, že patří k nenahraditelným doplňkům každé toalety či koupelny propojené s toaletou. Pokud si aktuálně zařizujete svůj dům či byt, nebo pokud vám doma tento doplněk dokonce chybí, napravte to. Prohlédněte si širokou nabídku internetového obchodu EMAKO, ve které najdete materiálově i designově různorodé držáky na toaletní papír.

Tyto držáky na toaletní papír si přitom nekupujte samotné. Máte-li svou toaletu či koupelnu propojenou s WC ještě bez doplňků, to pravé ořechové jsou pro vás přímo speciální sady. Ty kromě držáků na toaletní papír obsahují například stojan se záchodovou štětkou nebo úschovný stojan na toaletní papír.

 

Různorodý materiál i design

Držáky na toaletní papír patří k vysoce praktickým doplňkům každé toalety. Řada z nás by bez nich nemohla zkrátka fungovat. Je přeci jenom estetičtější a také hygieničtější, když má toaletní papír své pevné umístění, a nemusíme jej tak místo toho ukládat na umyvadlo, poličku, nebo dokonce na zem.

Držáky na toaletní papír jsou vysoce funkční a je na ně zároveň velmi pěkný pohled. Je jenom na vás, zda si vyberete držák z nerezu či chromu, který mimo jiné patří k těm nejoblíbenějším. Pro svou toaletu či koupelnu propojenou s WC můžete zvolit rovněž držáky na toaletní papír zhotovené ze dřeva či plastu. 

 

roll-of-toilet-paper-on-a-brass-fixture-P9DGCLP

 

Tip: Držáky na toaletní papír nemusí fungovat pouze samy o sobě. Řada výrobců nabízí také jejich multifunkční verzi. Příkladem je například držák na toaletní papír doplněný o zásobník vlhčených ubrousků.

 

Kovové držáky na toaletní papír: Nejoblíbenější verze

Jak už bylo řečeno, nejoblíbenějším materiálem držáků na toaletní papír je v českých domácnostech jednoznačně kov. Kovově lesklé držáky na toaletní papír vyrobené z nerezavějící oceli či chromu představují univerzální doplněk každé toalety a koupelny, se kterým zvládnete hravě zkombinovat i další WC a koupelnové doplňky. Když se ve všech případech rozhodnete pro nerez či chrom, tyto místnosti budou ve výsledku působit jednotným, čistým a upraveným dojmem.

Výhodou všech doplňků z nerezi a chromu (tedy také kovových držáků na toaletní papír) je skutečnost, že odolávají poškození a korozi. Jistě oceníte i jejich další praktickou vlastnost. Velmi dobře se totiž čistí.

 

interior-view-of-modern-toilet-JZ6C4PE

 

Kovové držáky na toaletní papír mají různý tvar

Měli byste mít povědomí o tom, že jednotlivé držáky na toaletní papír se mezi sebou liší také tvarem. Klasikou je držák na toaletní papír s háčkem ve tvaru U. Velmi oblíbený je rovněž držák na toaletní papír ve tvaru rovné tyčinky. Rozhodnout se rovněž můžete pro držáky na toaletní papír se závěsným krytem, který zahaluje část toaletního papíru. Jde o hygieničtější verzi, díky které nečistoty a bakterie tolik neulpívají právě na záchodovém papíře.

 

Držáky na toaletní papír instalujte různými způsoby

Držáky na toaletní papír jsou nástěnnými doplňky každé toalety či koupelny. Instalovat je přitom můžete hned několika způsoby. V první řadě je klasicky přivrtejte ke stěně. Jestliže si však nepřejete vrtat do kachliček, držáky na toaletní papír zkuste přilepit rovněž pomocí speciálních montážních systémů Turbo-Loc nebo Power-Loc. Jde konkrétně o připevnění, které má trvalý charakter a které zvládne vysokou zátěž. Pokud budete chtít případně držák na toaletní papír připevněný tímto způsobem demontovat, půjde vám to velmi lehce.

Jestliže jste si pořídili držák na toaletní papír vyrobený z plastu, můžete jej na WC či koupelnové kachličky připevnit také pomocí přísavky. Aby držák opravdu pevně držel a nepovolil, měli byste kachličky před instalací důkladně očistit, odmastit a osušit. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.