Dřevěné desky k servírování občerstvení: Jakou vybrat

Chcete servírovat občerstvení opravdu stylově? Použijte k tomu dřevěnou servírovací desku. Poradíme vám, jakou vybrat, abyste si mohli vychutnat opravdový gurmánský zážitek.

jakou-servirovaci-desku-vybrat

Deska na servírování jídla: Jedině z kvalitního dřeva

Vybíráte dřevěnou desku k servírování občerstvení? Aby vám dobře sloužila, pohlídejte si, aby byla servírovací deska vyrobena z vysoce kvalitního přírodního dřeva. Které dřevo se konkrétně osvědčilo? Například masivní ořechové dřevo, akátové dřevo, mangové dřevo, teakové dřevo nebo bambusové dřevo.

Rozměry servírovací desky: I na nich záleží

Dřevěná servírovací deska by neměla rozhodně vypadat jako slabé dřevěné kuchyňské prkénko. Velmi podstatná je její výška, která by měla být masivnější, a to ideálně kolem 2 centimetrů.

I na ostatních rozměrech dřevěné desky na servírování jídla záleží. Její rozměry volte podle toho, které pokrmy na ní budete chtít servírovat a pro kolik osob budou tato jídla určena. 

Dbejte na design, zajistíte jedinečný gurmánský zážitek

V případě desek na servírování jídla je velmi důležitý i celkový vzhled tohoto kuchyňského doplňku. Vybrali jste stylovou servírovací desku v originálním designu? Při stolování, grilování nebo pohoštění návštěv kombinace dobrého jídla a dřevěné servírovací desky zajistí výjimečný gurmánský zážitek. 

Jak může deska na servírování jídla například vypadat? Oblíbený je jednoduchý čtvercový, obdélníkový a kruhový tvar. K velkým trendům patří také dřevěné servírovací desky v přírodním neopracovaném tvaru, které mají punc originality.

desky-na-servirovaci-jidla

Servírovací desky: Čistý vzhled nebo s doplňky

Jak dále vybrat dřevěné desky k servírování občerstvení? Rozhodnout se můžete pro jejich čistě přírodní vzhled. Některé dřevěné servírovací desky mají rovněž otvor s poutkem nebo vyřízlý úchyt. Pokud například chcete na dřevěné desce servírovat sýry, můžete si rovněž pořídit celou stylovou sadu servírovací desky a nožů na sýry.

Zamilujete si i servírovací tácy a podnosy

Nejen servírovací deska. K servírování jídla a občerstvení vám přijdou vhod také dřevěné tácy a podnosy. Tyto stylové kuchyňské doplňky vyrobené například z teakového, akátového či bambusového dřeva využijete při každodenním stolování. Dřevěné tácy a podnosy jsou rovněž skvělé při podávání občerstvení návštěvám, během oslav, party či grilovaček.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.