Designové nebo běžné vybavení - Jak vybrat malé domácí spotřebiče, aby se hodily do kuchyně?

dog-on-the-kitchen-table-happy-family-in-the-Z34CLBT

 

Mnoho různých kuchyňských spotřebičů má podobný design. Nejčastěji mají bílý nebo stříbrný povrch, bez zajímavých a atraktivních prvků. V dnešní době, kdy lidé stále více věnují pozornost vzhledu a stylu různých výrobků, dochází také ke změnám v oblasti malých domácích spotřebičů. Tato zařízení se stále více vyrábějí s důrazem na každý detail, tak, aby byly co možná nejoriginálnější a odkazovaly na styly interiéru v různých dobách.

 kitchen-utensils-PYE5MM3

 

Jak vytvořit krásnou kuchyň pomocí malých domácích spotřebičů?

Malé domácí spotřebiče jsou malá zařízení různého druhu, jejichž design může doplnit nebo dokonce vytvořit celý styl zařízení vaší kuchyně. Už při výběru malých domácích spotřebičů do kuchyně často přehlížíme jeho vzhled a věnujeme pozornost pouze jejich funkčnosti a praktičnosti. Funkce, kterou má zařízení plnit je samozřejmě nesmírně důležitá, protože díky tomu si můžeme například připravit každý den snídani rychleji. Pokud nám však záleží i na estetické stránce, měly by pro nás být stejně důležité detaily, jako je barva, tvar a různé další drobnosti těchto spotřebičů. Pozornost, kterou věnujeme těmto detailům, se nám vrátí a interiér naší kuchyně bude skutečně jedinečný a krásný. Jak tedy vybrat domácí spotřebiče do kuchyně? Těchto několik rad by vám mělo výběr trochu usnadnit, zároveň by vám měly pomoci uvědomit si, jak důležité jsou některé detaily v praxi.

 

 kitchen-with-table-P7QAQ3N

 

Vlastnosti malých domácích spotřebičů

Úkolem malých domácích spotřebičů v domácnosti není jen zpříjemnit začátek každého dne, ale také nám mají pomáhat při kuchyňských pracích. Zejména proto, že se tento druh zařízení stává všestrannějším a profesionálnějším.

 

Například i nejjednodušší mixér, který na začátku měl pouze vyšlehat pěnu, byl v průběhu času vybaven různými typy dalších koncovek, čímž se stal i odšťavňovačem, mlýnkem, struhadlem nebo dokonce mlýnkem na maso. Toustovač se stává stále častěji elektrickým grilem a dokonce i vaflovačem. Dnes může nejsložitější kuchyňský robot umlít zrna na mouku, uhníst a rozválet těsto nebo ohřát připravenou zeleninu. Vzhledem k obrovské funkčnosti a využitelnosti musí být tento typ zařízení především bezpečný. Téměř každý má doma malou rychlovarnou konvici nebo topinkovač, protože tento typ zařízení je velmi oblíbený. Kuchyňský robot a další drobné spotřebiče jsou však určeny spíše pro kulináře a pro všechny, kteří milují kuchyňské pomůcky.

 

 P127_157860_Smile

 

Malé domácí spotřebiče jsou také tlakové stroje na espresso. Ty poslední dobou získaly popularitu a stále více lidí se může pyšnit tím, že ho mají a mohou si udělat skutečné espresso v pohodlí svého domova. Jejich obsluha je snadná a stroj je navíc obvykle vybaven mlýnkem na kávu a tryskou na pěnění mléka.

 

 delicious-esspresso-cup-HRQUZ5V

 

Výběr vhodných domácích spotřebičů do kuchyně zařízené v různém stylu

 

Designový průmysl se rozvinul natolik, že v dnešní době stále více přikládáme váhu tomu, v jakém stylu jsou místnosti v našem domě zařízeny. To platí také pro kuchyň, a tedy i samotnému různorodému zařízení. Ukázalo se, že dnes si lze vybrat malé domácí spotřebiče, které budou dokonale ladit jak s naší moderní kuchyní, tak i ve stylu vintage nebo mají například tu, co má přiznanou cihlovou zeď.

 

 P090_167525_ContempoChic

 

Kuchyně ve stylu vintage je kuchyně ze starého doby, z před mnoha let, kde dominuje mimo jiné frézovaný nábytek, dřevěné pracovní desky a ubrusy. Vyplatí se je zaplnit nejrůznějšími jednoduchými dekoracemi, které můžeme „ulovit“ na bleším trhu. A pokud jde o domácí spotřebiče, osvědčí se spotřebiče s měděnými akcenty. Takovéto doplňky způsobí, že naše domácí spotřebiče budou vypadat jako staré, ale dobře udržované kuchyňské vybavení.

 

Na druhou stranu bílá klasická nebo moderní kuchyně vyžaduje ty nejjednodušší doplňky – a to v jedné, vhodně vybrané barvě. Do bílé kuchyně se skvěle hodí domácí spotřebiče v odstínu dřeva, případně barvě černé nebo bílé.

Oproti tomu cihla v kuchyni je běžná nejen ve strohých interiérech, ale lze ji také dopasovat do moderních, skandinávských, nebo elektrickými spotřebiči vybavených kuchyní. Pokud chcete, aby vzbuzovala atmosféru dávných dob, stojí za to obohatit vybavení vaší kuchyně domácími spotřebiči v retro stylu. Do takového typu kuchyně se budou nadmíru hodit běžné černé spotřebiče.

 

54081100_e-com_ausgabe_de_04

 

Jaký by měl být vzhled naší kuchyně?

To, jakým způsobem si zařídíme kuchyň, záleží jen a pouze na tom, jak to chceme sami udělat. Je však třeba promyslet celou koncepci od A do Z tak, aby všechny prvky byly vzájemně v souladu. Například, pokud chceme například mít barevné doplňky ve formě domácích spotřebičů, např. v barvě bordó nebo odstínu máty, je dobré, aby náš nábytek a stěny byly ztónované, aby se nám vše nakonec „nebílo“. Dobrým řešením je zvolení konkrétního konceptu, např. zařízení kuchyně v retro stylu a výběr takových doplňků a veškerého kuchyňského vybavení, které spolu bude ve výsledku dokonale ladit.

 

Vzhled naší kuchyně bude jistě dokonalý, pokud si dáme záležet na všech detailech, což samozřejmě zahrnuje také malé domácí spotřebiče. Můžou se odlišovat opravdu jedinečným designem. Proto, pokud navrhujete kuchyň, už v tu chvíli byste měli přemýšlet o spotřebičích. A to nejen aby byly praktické, ale také aby dokonale zapadly do celého interiéru. V dnešní době není těžké najít opravdu krásné inspirace a pravděpodobně každý z nás by si rád připravoval jídlo v krásném prostředí. Zařízení různých typů kuchyně s vhodně vybranými doplňky jistě každého potěší. Je známo, že i pár drobných doplňků může zcela změnit styl a charakter vaší kuchyně. Pro mnoho lidí je kuchyně „srdcem domova“, takže je nutné se postarat o to, aby se tam každý člen domácnosti cítil jako skutečný král ve své vlastní pohádce.  

 

P065_102222B_RetroFactory

 

Moderní domácí spotřebiče jsou stále rozmanitější a vyhovují i těm nejnáročnějším potřebám každé domácnosti. Nejde jen o nejfunkčnější a nejpraktičtější spotřebiče, zajišťující uživatelům pohodlí při práci, ale stále častěji mají také opravdu originální design. Chcete-li, aby vaše kuchyně byla v souladu s nejnovějšími trendy, měli byste si je vybrat podle svého interiéru. Doufáme, že výše uvedené tipy vám pomohou přesně toto udělat...

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.