Designová kuchyně - moderní kuchyňské skříňky

Toužíte po moderní designové kuchyni, kterou si vybavíte svůj byt nebo dům? Vaše vysněná kuchyně může mít spoustu podob. Dáme vám několik tipů, jak by vaše designová kuchyně s moderními kuchyňskými skříňkami mohla vypadat.

designova-kuchyne-jak-na-to

Jak si představit moderní designovou kuchyni?

Pokud se vás někdo zeptá, jak by měla vypadat moderní designová kuchyně, odpověď může být velmi různorodá. V každém případě je základem tohoto typu kuchyně designová kuchyňská linka, kterou tvoří moderní kuchyňské skříňky i otevřené prostory.

Moderní designová kuchyně klade důraz na minimalismus a jednoduché barevné palety. Tato kuchyně by měla mít přehledně a funkčně uspořádaný prostor a ve výsledku by měla působit velmi esteticky. Kromě designové kuchyňské linky patří do moderní kuchyně rovněž designová světla, designové kuchyňské spotřebiče i designové doplňky.

Nejoblíbenější barvy designových kuchyní

Jaké barvy designových kuchyňských linek jsou v současné době ty nejoblíbenější? Jednoznačně jde o bílou kuchyni v neutrálních tónech. Toužíte-li po moderní kuchyni, vsaďte rovněž na kontrast bílé a černé.  Velmi oblíbená je rovněž béžová kuchyně nebo kuchyně ve slonovinovém odstínu - v tomto případě jsou světlé moderní kuchyňské skříňky kombinovány s tmavou pracovní plochou. Ale co když toužíte po barevnější designové kuchyni?

Moderním kuchyňských skříňkám sluší také odstíny šedé, které vypadají velmi dobře jak s tmavými, tak se světlými pracovními plochami. Šedé designové kuchyni sluší rovněž kombinace s přírodním dřevem nebo přírodním kamenem. Jste-li odvážnější, vybavte si domov zelenou designovou kuchyňskou linkou, jejíž odstín je inspirován přírodními tóny. Barevnost této kuchyňské linky se pohybuje od zeleně lahvových odstínů po jemnější šalvějové tóny. Této zelené designové kuchyni přitom sluší kombinace se zlatými nebo mosaznými doplňky a rovněž s jídelní soupravou v barvě tmavého dřeva. 

Bílá kuchyňská linka - klasický design

Bílá kuchyňská linka je klasikou, která nikdy nevyjde z módy. Dnešní designové bílé kuchyně tak nadále drží krok s aktuálními trendy, jsou nadčasové a zůstávají tedy stále krásné. Designová kuchyně v bílé barvě je elegantní, čistá, vzdušná i prosvětlená a působí přívětivým dojmem na kohokoliv, kdo do ní vstoupí.

Co udělat pro to, aby bílá designová kuchyňská linka vypadala opravdu dobře? Bílou kuchyňskou linku pojměte minimalisticky. S kuchyňskými doplňky šetřete, aby bílá kuchyně nepůsobila příliš přeplácaně. Bílou designovou kuchyňskou linku zkombinujte s kuchyňskými doplňky ve zlaté, černé, tmavě modré či stříbrné barvě. Vsadit můžete rovněž na přírodní odstíny dřeva. V kombinaci s bílými moderními kuchyňskými skříňkami vypadá perfektně dřevěná pracovní deska a rovněž podlaha imitující kresbu dřeva. Bílým kuchyňským skříňkám dále sluší pracovní kuchyňská deska v černém lesku nebo v imitaci tmavého kamene.

Tipy jak oživit bílou kuchyni

✔ Designovými úchytkami skříněk a šuplíků.

✔ Kuchyňskými doplňky z bambusového dřeva.

✔ Designovou mísou s ovocem.

✔ Rostlými bylinkami v květináčích. 

✔ Dřevěnými policemi.

✔ Stříbrnou digestoří.

✔ Designovou vodovodní baterií nad kuchyňským dřezem.

✔ Celodřevěným jídelní stolem a židlemi.

jak-ozivit-kuchyne

Designové police - jděte na to moderně

V rámci designové kuchyňské linky svou moderní kuchyni vybavte také designovými policemi, které se rozhodně nikdy neokoukají. Jděte na to moderně a pořiďte si závěsné, nástěnné i volně stojící police do kuchyně. 

Designovým kuchyním jakékoliv barvy sluší zejména kuchyňské police z přírodního dřeva. Velmi trendy jsou rovněž kovové police v černé nebo bílé barvě. Tyto závěsné, nástěnné a volně stojící police nejsou pouze designové. Nabídnou vám v rámci vaší moderní kuchyňské linky nový úložný prostor a zároveň vám uvolní místo na pracovní ploše. Vaše kuchyně tak bude díky policím působit čistě a upraveně.

Jaká designová světla do kuchyně

Co je ještě nedílnou součástí moderní designové kuchyně? Rozhodně designové osvětlení. Zajímá vás, pro jaká designová světla do kuchyně se rozhodnout? V současné době s moderními kuchyněmi nejvíce ladí sada závěsných světel. Závěsné světlo tří nebo čtyř žárovkové můžete mít přitom nejen uprostřed kuchyně, ale také přímo nad kuchyňským stolem.

Kromě závěsných světel nezapomeňte také na praktické a zároveň designové osvětlení pracovní plochy kuchyňské linky. Nejlepší volbou jsou podlouhlá LED svítidla nebo LED pásky, které by zároveň měly poskytovat dostatek světla pro to, aby se vám na kuchyňské pracovní ploše dobře připravovaly suroviny určené k chystání pokrmů.

Tipy na designové doplňky do kuchyně

Aby byl na vaši designovou kuchyni skutečně příjemný pohled, vybavte ji rovněž designovými kuchyňskými doplňky. Zaměřte se přitom na takové vybavení kuchyně, které máte stále na očích a které podtrhuje celkový dojem z vaší kuchyně.

Chybět by vám tedy neměly designové dózy na potraviny, jako je káva, sůl a cukr. Na kuchyňské lince budou krásně vypadat také designové kořenky, designový stojan na nože s příslušenství nebo designové prkénko na krájení. V moderní kuchyni se budou rovněž vyjímat designové hodiny na zeď.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.