Dekorační polštáře oživí každý obývací pokoj i ložnici

Dekorační polštáře, které vyskládáte na sedací soupravu či křeslo, dokážou zútulnit každý obývací pokoj. Tyto dekorativní doplňky, na nichž se navíc příjemně leží a usíná, se vyjímají také v ložnici nebo dětském pokoji.

 

gray-chair-with-pink-pillow-PHUK7LJ-min

 

Dekorační polštáře nesmí chybět v žádném obýváku

Součástí každého obývacího pokoje je sedačka nebo alespoň křeslo. A právě na tento nábytek, který nám nejčastěji slouží k odpočinku a relaxaci, patří také dekorační polštáře. Tyto doplňky s tou správnou barvou či motivem povlaku, dokážou každému obývacímu pokoji vdechnout nový život.

Dekorační polštáře různých tvarů, materiálů, barev a potisků naleznete také v široké nabídce internetového obchodu EMAKO. Pořiďte si do svého obývacího pokoje takové dekorační polštáře, na které bude radost pohledět a s nimiž si zároveň užijete spoustu pohodlí. 

 

sofa-with-pillows-PSHWTNP-min

 

Aby dekorační polštáře ladily

Vybrat ten správný dekorační polštář do vašeho obývacího pokoje však není jen tak. Aby nové dekorační polštáře ladily, měli byste se držet hned několika pravidel.

  1. Zaměřte se na vyznění svého obývacího pokoje 

Máte svůj obývací pokoj vybavený v určité barevné paletě? Z té byste neměli vybočovat ani při výběru dekoračních polštářů, které by proto měly s celkovým zařízením vašeho obývacího pokoje barevně ladit.

Z kterými dalšími doplňky obývacího pokoje můžete barvu či vzor dekoračních polštářů kombinovat? Například se závěsy nebo barvou koberce. Pokud máte obývací pokoj propojený s kuchyní, dekorační polštáře slaďte například také s barvou podsedáků.

  1. Povlaky dekoračních polštářů mezi sebou kombinujte

Kdybyste měli na sedačce či gauči čtyři dekorační polštáře v jedné barvě, byla by to velká nuda. Barvy, motivy, ale i materiály těchto doplňků proto mezi sebou raději pravidelně prostřídejte. Zkombinujte například dva stejné jednobarevné polštáře a dva polštáře opatřené stylovým potiskem. Tato kombinace bude vaší sedací soupravě zaručeně slušet.

  1. S počtem dekoračních polštářů to nepřehánějte

Dekorační polštáře dokážou obývacímu pokoji vdechnout duši. S jejich počtem to ovšem nikdy nepřehánějte, aby vám na sedačce či křesle zbylo po každé místo na sednutí. Co se týče takové sedací soupravy, dekorační polštáře umísťujte ideálně po jejích stranách – v počtu jednoho nebo dvou na každé straně.

Pokud chcete svou sedačku dekoračními polštáři obskládat, zaměřte se kromě barvy, materiálu a motivu také na velikost těchto doplňků. Po stranách sedací soupravy by měly být polštáře větších rozměrů. Směrem ke středu sedačky by se pak měla jejich velikost zmenšovat.

 

bedside-table-CC4SB4K-min

 

Dekorační polštáře pro každé roční období i náladu

Není od věci, když si pořídíte více dekoračních polštářů (nebo alespoň povlaků) různých barev, motivů a materiálů. Podle nálady je pak můžete ve svém obývacím pokoji kdykoliv obměňovat. Váš obývací pokoj tak po každé dostane novou tvář.

Tip: Dekorační polštáře v obývacím pokoji měňte i s ohledem na roční období. V zimě jistě uvítáte polštáře z materiálů, které působí hřejivým dojmem. V létě váš obývací pokoj zase prozáří dekorační polštáře svěžích barev i potisků.

Útulná ložnice? Bez dekoračních polštářů to nejde

Dekorační polštáře nepatří pouze do obývacího pokoje. Spolehlivě oživí také každou ložnici. Polštáře, které si do této místnosti vyberete, by neměly být pouze pohodlné. Kromě toho, že by se vám na nich mělo dobře ležet, usínat i spát, mají za úkol dotvářet celkový vzhled vaší ložnice.

Ať už se rozhodnete pro jednobarevný dekorační polštář nebo trendy polštář s potiskem, měl by stylově a barevně ladit s vaší ložnicí. Je důležité, aby tvořil jednotu zejména s vaším povlečením, zkuste jej rovněž zkombinovat se závěsy a kobercem. Vaše ložnice bude díky tomu působit velmi útulným dojmem.

Dekorační polštáře patří i do dětského pokoje

Bez dekoračních polštářů se neobejde ani dětský pokoj. Máte doma kluka, nebo holčičku? S ohledem na to se rozhodněte pro konkrétní barvu dekoračního polštáře. Své dítě jistě dostanete, když mu rovnou pořídíte polštáře s motivem zvířátek nebo rovnou s motivem jeho pohádkových hrdinů.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.