Dekorativní i balkónové květináče promění váš domov v květinový ráj

 

 business-supplies-and-objects-Z6S7KCB-min

Aby se z vašeho domu či bytu stal opravdový domov, nesmí v něm chybět květiny. Ať už milujete pokojové rostliny, nebo pěstujete okrasné květiny také venku na balkóně, terase či zahradě, nesmí jim chybět ten správný obal. Dobře vybrané květináče a truhlíky na květiny totiž dokážou být dokonalou ozdobou každého interiéru i exteriéru.

Každá pokojová rostlina si zaslouží dekorativní květináč

Říká se, že dům či byt bez pokojových rostlin je prázdný. Právě rostlé květiny dotvářejí celkový dojem interiéru a vdechují mu to pravé kouzlo. Aby byl váš domov ještě stylovější a útulnější, pro pokojové rostliny vyberte ten správný dekorativní květináč.

Obal na pokojovou rostlinu může mít přitom spoustu podob. Váš interiér mohou krášlit rostliny v keramickém květináči s glazurou, v hliněném květináči pokrytým smaltem nebo třeba v jednobarevném keramickém květináči s atraktivní texturou. Dekorativní květináče v moderním stylu však nemusíte využívat pouze pro zkrášlení svého domova, mohou se stát také vkusnou součástí vaší kanceláře.

Výběr dekorativního květináče by neměl být ledabylý, měl by naopak dotvářet celkový dojem interiéru, ve kterém bude umístěn. Ať už se tedy poohlížíte po květináči v moderním, klasickém či retro stylu, vždy by mělo jít o designový kousek, který stylově ladí s dalším zařízením vašeho domova či vaší kanceláře.

Tip: Chystáte se na dovolenou nebo na prodloužený víkend a nemáte nikoho, kdo by vám zaléval pokojové květiny? I to má řešení. Velkým pomocníkem vám bude samozavlažovací zvlhčovač půdy, který dodá vláhu vašim pokojovým rostlinám i po dobu vaší nepřítomnosti.

 

houseplants-fittonia-albivenis-and-peperomia-in-ESYBVMR-min (1)

 

Balkónové květináče: Pro krásnější posezení na čerstvém vzduchu

Přemýšlíte, jakým způsobem si zkrášlíte svůj balkon? I v tomto případě vsaďte na květiny. Okrasné či užitkové rostliny si zamilují dekorativní květináče z keramiky, slušet jim bude i cementová mísa na stojanu nebo hliněný květináč s glazurou.

Na balkónu mají své místo také muškáty, petúnie a další popínavé okrasné květiny. Aby jejich krása vynikla co nejvíce, umístěte je do truhlíku na balkónové zábradlí. Tento balkónový květináč obdélníkového tvaru je evergreenem českých balkónů. Když jej vkusně osadíte, můžete se spolehnout na to, že váš balkon líbezně pokvete od jara do podzimu.

Bylinková zahrádka na balkóně i terase: Využijte box na květináče

Pokud sníte o bylinkové zahrádce, váš sen se může proměnit ve skutečnost. Stačí, když si pořídíte dřevěný stupňovitý box na květináče, ve kterých si můžete dle libosti pěstovat různé druhy bylinek. V tomto boxu se však budou nádherně vyjímat také venkovní okrasné rostliny. 

Okrasné květiny i pokojové rostliny vám však udělají radost i tehdy, pokud jejich krásu vyzvednete pomocí stylového stojanu na květináč. Tento dekorativní nábytek vyrobený z kovu nebo ze dřeva můžete umístit jak doma, tak venku na terasu či balkón. Kombinace stojanu na květináč spolu s květinou v dekorativním obalu je zkrátka nestárnoucím hitem. 

Tip: Na vašem balkóně i terase bude stylově vypadat také dřevěná dekorativní židle. Jde v zásadě o designový stojan, na kterém se budou vyjímat rostliny všech velikostí a barev. Dřevěná dekorativní židle má další benefit. Je totiž skládací. Když ji nebudete během zimních měsíců využívat, ve složeném stavu si ji může schovat kamkoliv. Zabere vám totiž velmi málo místa.

colored-potted-plants-PCPXSFA-min (1)

 

Závěsný květináč: Originální obal na rostliny na terasu i balkon

Zvláště ženy mají v oblibě nejen klasické dekorativní květináče, které si spolu s rostlinou postaví třeba na okenní parapet, na nábytek či na dřevěný stojan. Něžnější pohlaví miluje krásu květin ve všech formách. Proto se u žen těší velké popularitě také závěsné květináče.

Závěsné květináče nacházejí své místo zvláště na balkónech či terasách. Tyto dekorativní květináče vynikají kovovou konstrukcí a háčkem na zavěšení, díky čemuž unesou opravdu velkou váhu.

V závěsných květináčích nejlépe vyniká krása převislých okrasných květin, kterým to rovněž sluší v balkónových truhlících. Závěsné květináče jdou však ještě dál. Svůj balkon či terasu si tak díky nim můžete vyzdobit originálně a stylově.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.