Co je boho styl

Prozradíme vám, co je boho styl a jak zařídit interiér v boho stylu. Na jaký nábytek, dekorace, barvy a materiál vsadit? Přinášíme vám spoustu informací o boho stylu, které se rozhodně vyplatí znát.

co-je-boho-styl

Boho styl má kořeny v 19. století

Kořeny boho stylu, který je aktuálně obrovským trendem v oblasti interiérového designu, sahají až do Francie 19. století. Boho styl se zrodil v prostředí volnomyšlenkářských umělců, kteří rozhodně nebyli průměrní, obyčejní a nudní, ale výjimeční a originální. A právě takový je i samotný boho styl, který dává prostor k sebevyjádření. 

Bydlení v boho stylu

Chcete vědět, co je boho styl? Jde o způsob vybavení interiéru, pro který je typická výjimečnost, originalita, hravost a neuhlazenost. Boho styl bydlení je definován také osobitostí, rebélií a sebevyjádřením, takže si v rámci něj můžete svůj domov vybavit přesně tím, co se vám líbí.

Pokud si zařizujete bydlení v boho stylu, svůj domov si citlivě vybavte sami podle sebe. Při ladění boho stylu bydlení buďte originální a hraví a zkuste v sobě probudit uměleckou duši. Snažte se zkrátka o to, aby vaše bydlení nebylo nudné, ovšem ani přeplácané, nevkusné či kýčovité. Výsledkem by měl být vkusný domov v boho stylu, ze kterého vyzařuje pohoda a útulno. Ptáte se, jak zařídit bydlení v boho stylu? Inspirujte se následujícími tipy.

Materiály, které sluší boho stylu

Hledáte tipy na materiály, které nejvíce sluší boho stylu? Jelikož je boho styl ve velmi úzké vazbě k přírodě, tím pravým jsou vyloženě přírodní materiály. Jestliže si zařizujete bydlení v boho stylu, vsaďte na dřevo, kámen, kůži, ratan, vodní hyacint, proutí, jutu nebo lněné či bavlněné látky.

Přírodní materiály se v rámci bydlení v boho stylu snažte zakomponovat zejména do nábytku a dekorací. Všechno vybavení v boho stylu však nemusí být nové. Vašemu domovu v boho stylu bude slušet také stylový nábytek z antikvariátu nebo vlastnoručně vybavené DIY dekorace.

jak-na-boho-styl-v-interieru

Barvy v boho stylu: Jaké vybrat?

Jaké barvy nejvíce ladí boho stylu? Jsou to barvy přírodní a zemité. V případě, že si zařizujete domov v boho stylu, zaměřte se na béžovou, hnědou, kaštanovou, cihlovou, okrovou, hořčicovou, starorůžovou nebo zemitou zelenou. V každém případě, základní barvou bydlení v boho stylu je slonovinová, krémová přírodní béžová až přírodní hnědá, kterou následně dle vlastního citu dolaďte dalšími výraznějšími zemitými barvami. 

Motivy v boho stylu: Čistota i geometrické vzory

Při zařizování domova v boho stylu se zaměřte také na motivy vybraných bytových doplňků. Boho stylu sluší jednobarevné doplňky s hrubší texturou nebo třásněmi. V rámci tohoto stylu bydlení máte povoleny také nejrůznější vzory. Vsaďte na geometrické tvary, proužky, kárování, mandaly nebo etno vzory, které budou perfektně sedět právě do vašeho interiéru.

Tipy na dekorace a bytové doplňky v boho stylu

Hledáte konkrétní bytové doplňky, kterými můžete vybavit svůj domov v boho stylu? V prvé řadě vsaďte na textilie v boho stylu, kterými v interiéru rozhodně nešetřete. Jde například o jutové koberce, koberce s geometrickými vzory a třásněmi, deky a přehozy na postel s třásněmi, dekorativní polštáře s třásněmi či geometrickými vzory nebo povlečení na postel s geometrickými vzory.

Bydlení v boho stylu dále sluší dekorativní pletené úložné koše, kulatá dekorativní nástěnná zrcadla v pleteném rámu nebo macramé na zeď, které dá vašemu interiéru punc originality. Při zařizování domova v boho stylu nezapomeňte dále také na dekorativní tácy pletené z ratanu, bambusové či ratanové lucerny, stropní svítidla pletená z mořské trávy, závěsné křeslo nebo dřevěné nástěnné hodiny. Vašemu domovu budou rovněž slušet pletené pufy a stoličky či přírodní konferenční stolky.

bytove-doplnky-v-boho-stylu

Bydlení v boho stylu rozzařte pokojovými rostlinami

Pokud zařizujete svůj domov v boho stylu, nezapomeňte jej oživit také pokojovými rostlinami. Právě svěží zeleň pokojovek váš domov perfektně osvěží a rozzáří. Aby to v boho stylu pokojovým rostlinám opravdu slušelo, pořiďte si pro ně závěsné květináče z přírodních materiálů a také klasické pletené květináče z juty, hyacintu nebo ratanu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.