Chystáte se na hory? Podívejte se, co si vzít s sebou

Přemýšlíte nad tím, co s sebou na hory v zimě? Připravili jsme pro vás seznam několika věcí, které se rozhodně vyplatí přibalit, ať už na hory jedete s rodinou, nebo s partou přátel. Zvlášť pokud si na horách budete užívat lyžování i zimní túry, neměly by vám chybět následující věci.

kvalitni-batoh-na-hory

Kvalitní batoh: Základní výbava na hory

Pokud se chystáte na dovolenou do hor, chybět vám rozhodně neměl kvalitní batoh, ve kterém budete mít stále při sobě doklady, peníze, mobilní telefon, fotoaparát, sluneční brýle, případné léky, náhradní oblečení, občerstvení a nápoje.

Kvalitní batoh využijete při lyžování i při horských výletech. Na jednodenní výlet vám stačí již batoh o objemu 20 litrů. Budete-li však do něj dávat věci pro celou svou rodinu, zvažte rozhodně jeho větší objem.

Láhve na vodu: Nezbytné pro doplnění pravidelného pitného režimu

Ani na horách byste neměli zapomínat na pravidelný pitný režim. Abyste se mohli kdykoliv při lyžovačce nebo horské túře občerstvit, přibalte si s sebou na hory také kvalitní láhve na vodu, které jsou ze zdravotně nezávadného materiálu a které dobře těsní. 

Pokud balíte věci na hory pro celou svou rodinu, počítejte přitom alespoň s jednou láhví na osobu. Kromě láhví na pití pro dospělé s sebou můžete přibalit také praktické láhve na pití pro děti.

termosky-na-vylet

Termohrnky a termosky: Díky nim se na horách zahřejete

Kromě láhví na vodu si dejte do zavazadla na hory také kvalitní termohrnky a termosky. Pokud se chcete na horách zahřát a zároveň si vychutnat svůj oblíbený horký nápoj, tato výbava je pro vás nezbytností. 

Termohrnky a termosky udrží kávu, čaj či horkou čokoládu déle teplé. Zatímco do termohrnku se vyjde 400 až 500 mililitrů horkého nápoje, taková turistická termoska má objem již 1 litr, díky čemuž je na horách přímo ideální výbavou pro celou rodinu.

Chladící tašky neboli termotašky: Ideální na svačinu při cestě na hory

Jak dlouho vám trvá cesta na hory? Jestli je to při jízdě autem až několik hodin, není od věci, když si pořídíte praktickou chladící tašku. Do této termotašky zabalte pro celou rodinu na cestu jídlo a pití. Taková svačina v podobě rohlíku se šunkou nebo chlebu s řízkem zůstane díky chladící tašce déle čerstvá a nápoj si zase déle uchová tu správnou teplotu.

Termotašku však využijete také přímo na horách. Při zimním výletu do hor totiž zajistí, že uskladněné jídlo a pití vám v ní rozhodně nezmrzne, a zachová si naopak příjemnou teplotu

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.