Červený chlebník – kam se hodí?

Kam se hodí červená nádoba k uchovávání pečiva? Bude vypadat lépe spíše v moderní bílé kuchyni nebo raději v té klasické? Napovíme, kam se červený chlebník hodí a představíme zajímavé typy módních a praktických modelů v tomto stínu.

 

 Rodzestwo_czerwona_kuchnia-min

Červená barva v interiéru 

Pro mnoho lidí je červená spojena s radostí, silou a vášní. Také je to symbol lásky a pozitivní energie. Nikoho by proto nemělo překvapit, že se tato barva stala jednou z hojně používaných při zařizování interiérů. Červená barva nejen pomáhá zlepšit náladu, ale také dodává interiéru neobvyklý nádech.

Červená je však také těžká a výrazná barva. Nedoporučuje se proto vymalovat si celou místnost v této barvě. Rozhodně lepším řešením v interiéru je použití červených dekorů. Tato barva se dokonale hodí k bílé a černé. Zajímavou variantou je kombinace těchto tří barev. Červené doplňky dodají interiéru šmrnc, oživí jej a rozbijí jeho monotónní vzhled.

 

round-bread-P26ZU75-min

 

Červený chlebník - s čím ho kombinovat? 

Správným skladováním docílíte toho, chleba zůstane déle čerstvý a křupavý a také předejdete růstu mikroorganismů a plísní. Výběr správné nádoby na pečivo je proto velmi důležitý. Naštěstí mnoho výrobců nabízí funkční a stylové kuchyňské chlebníky. Důležitým bodem je také to, jak se o chlebník starat - tento aspekt byste měli vzít v úvahu už při výběru modelu.

Červený chlebník si můžete pořídit do kuchyní zařízených v různých stylech. Nejčastěji se objevuje v prostorách moderních, tradičních i VINTAGE . Někteří rozbíjejí zažité stereotypy a umístí červené doplňky do skandinávských nebo klasických kuchyní.

 

Chlebník by však neměl být jediným prvkem umístěným na kuchyňském pultu. Vyplatí se umístit v blízkosti další příslušenství v téže barvě.

 

Červený chlebník lze kombinovat se:

  • stylovou máslenkou z keramiky nebo plastu,          
  • nádobami na skladování potravin (vyrobených z plastu nebo kovu),          
  • plechovkami na kávu, čaj a cukr,          
  • dřevěnou kazetou na čaj,          
  • rychlovarnou konvicí,          
  • kuchyňskými rukavicemi,          
  • utěrkami,          
  • miskami na ovoce,          
  • šálky, talíři a miskami,          
  • dávkovači mýdla a prostředku na nádobí,          
  • květináči na byliny,          
  • hrnci na vaření,          
  • červenou baterií nad kuchyňským dřezem          
  • a mnohým dalším kuchyňským příslušenstvím.          

 

fresh-bread-PEEBFVK-min

 

Červený chlebník - inspirace 

Červená barva se v interiérech kuchyní objevuje nejčastěji jako dekor, například kuchyňských doplňků. Řeč je o příslušenství, které je vždy viditelné a stojí na kuchyňském pultu, včetně nádob na skladování potravin a chleba. Velká nabídka chlebníků nám rozhodně neulehčuje výběr toho správného modelu. Jak tedy chlebník vybrat? Tady je několik inspirací na červené nádoby na skladování chleba.

Červený chlebník s prkýnkem na krájení je kombinací nádoby vyrobené z plastu a bambusového prkénka, která zároveň plní funkci poklopu. Tato kombinace chrání před vysoušením chleba i výskytu plísní. Shora odnímatelný kryt usnadňuje přístup. Kromě toho se osvědčí jako prkénko, které bude vždy po ruce.

Další variantou je červený designový chlebník ve stylu VINTAGE. Nádoba ve tvaru kapsle je vyrobena z vysoce kvalitního pevného kovu. Chlebník se otevírá úchytem umístěným nahoře. Originální vzhled nádoby na chléb doplňují malé stylové nožky, které dodávají celé konstrukci lehkost a originalitu. Lze ho pořídit v lesklém nebo matném provedení. Výběr modelu závisí mimo jiné na dalším příslušenství v kuchyni.

 kitchen-tools-B2UPQXY-min

 

Zajímavým řešením je také červený plastový chlebník v poloprůsvitném provedení. Díky tomu je vidět obsah nádoby, aniž by bylo nutné ji otevírat. Zároveň tím, že zbytečně neotvíráte, bráníte vysychání pečiva. Tento typ chlebníku se bude ideálně hodit do moderních kuchyní.

Keramický červený chlebník je vhodný do tradičních interiérů, kterým dominují červené dekory. Nepochybně to může připomínat kuchyně našich babiček a teplo domova. V kombinaci s červenou máslenkou, nádobami na potraviny a koření lze vytvořit souvislý koncept kuchyňského prostoru.

Módním doplňkem jsou taktéž červené nádoby na pečivo s nápisem „BREAD“, čili chléb. Jejich provedení často odkazuje na šedesátá léta. Tento typ vypadá dokonale v kuchyni v retro a VINTAGE stylu. Jedná se zde o kombinaci praktického kuchyňského příslušenství se stylovou nádobou na pečivo.

Pro ty, kteří oceňují minimalistické příslušenství, připravili výrobci obdélníkové červené chlebníky. Obvykle jsou vyrobeny z nerezové oceli, méně často z plastu. Často jsou vybaveny magnetickým těsněním, které zajišťuje správnou těsnost nádoby. Díky obdélníkovému tvaru je možné na horní části chlebníku pokládat další příslušenství. To se bude hodit především v malých kuchyních, kde má každý centimetr čtvereční cenu zlata.

Dřevěný chlebník v červené barvě není příliš obvyklý. Nejčastěji je materiál, jako je dřevo, zachováván ve svém přirozeném odstínu. Pokud však máte zájem o takovouto verzi nádoby na uschovávání pečiva, nic vám nebrání ho…… prostě natřít na červeno.

 

Můžeme chlebník přetřít? 

Většinu kovových a dřevěných chlebníků lze snadno renovovat nebo změnit jejich vzhled.  Lze je jednoduše přetřít. Takže pokud se vám líbí nádoba na chléb, ale není k dispozici v červené barvě, můžete si pomoct sami. Doporučujeme však používat barvy s certifikátem, které jsou vhodné pro styk s potravinami. Přetřen by měl být pouze vnější povrch chlebníku.

V případě kovové nádoby je nutné povrch důkladně očistit, odstranit starý nátěr a všechny prvky. Podklad musí mít dostatečnou přilnavost, aby barva zůstala na svém místě.

Dřevěný chlebník vyžaduje zbroušení horní vrstvy. Teprve potom je možné nanést vrstvu barvy a poté ochranného laku. Natření nádoby na pečivo je jednoduchý způsob na vytvoření stylového chlebníku v naší kuchyni.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.