Box na čaj: To pravé pro milovníky černého, zeleného či ovocného čaje

tea-cup-and-herbal-tea-PALEEPY

 

Máte rádi čaj? V tom případě vám doma nesmí chybět praktický box na čaj, do kterého přehledně uspořádáte všechny čajové sáčky. Odpadne vám tak zbytečné přechovávání papírových krabiček s čajem, které se v kuchyňské lince nevzhledně kupí na sebe. Box na čaj však nemusíte kupovat jenom sami sobě. Věnujte jej druhým jako stylový dárek.

 

Box na čaj zabrání chaosu v kuchyni

Pití čaje je velmi příjemným rituálem, který miluje řada z nás. Čajem svůj den začínáme a mnohdy také končíme. Možná, že na kuchyňské lince máte vyskládané čajové sáčky v krabičkách, abyste svůj oblíbený nápoj měli vždy po ruce. Pokud ale máte pocit, že krabičky s čajem působí v kuchyni mírně chaoticky, řešení vám nabízí designový box na čaj.

Právě do boxu na čaj můžete přehledně naskládat všechny své oblíbené druhy čaje. Díky boxu na čaj však navíc získáte novou stylovou dekoraci, která výborně zapadne do stylu a vybavení vaší kuchyňské linky.

 

tea-with-lemon-PCNE7NU

 

Box na čaj stylově oživí vaši kuchyňskou linku

Jaký box na čaj konkrétně vybrat? Nahlédněte do široké nabídky internetového obchodu EMAKO, v níž najdete kvalitní boxy na čaj německých výrobců Keller, Wenko či Koziol. Boxy těchto značek vynikají velmi jednoduchým, a přesto elegantním vzhledem. Snoubí v sobě kombinaci přírodního materiálu, kterým je dřevo. Často je doplňuje také průhledný plast.

Zvolit si můžete box na čaj v čistě dřevěném provedení a bez potisku. Vaši kuchyňskou linku nádherně oživí také box na čaj ve svěžích barvách nebo potištěný moderními motivy. Jistě vás zaujme například box na čaj ve vintage stylu, s jemnou květinovou přízdobou nebo se stylovým motivem mandal.

 

O svých zásobách čaje budete mít vždy přehled

Box na čaj si můžete představit jako uzavíratelnou krabičku. Tato krabička může být celodřevěná. Víko boxu na čaj však může být vyrobeno také z průhledného plastu. Na naplněný box na čaj bude tedy nejen pěkný pohled, o svých zásobách čaje budete mít také díky průhlednému víku vždy přehled.

Velmi podstatná je rovněž celková velikost boxu na čaj. Podle toho, jakému množství čaje a kterých druhům čaje holdujete, si vyberte box na čaj s pěti, šesti nebo devíti hlubokými přihrádkami. Do každé z přihrádek by měl přitom patřit jeden druh čaje.

 

Uspořádání čajových sáčku v boxu na čaj

Čajové sáčky byste měli mít v boxu na čaj uspořádané podle určitého řádu. Nikdy je rozhodně mezi sebou nepromíchávejte. Každou z přihrádek boxu na čaj byste měli vyhradit jednomu konkrétnímu druhu čaje. Ať už ovocnému, bylinkovému, černému či zelenému. 

Pokud patříte k opravdovým fanšmejkrům, určitě od každého máte různé příchutě. Jednu celou řadu boxu na čaj tak vyčleňte například ovocným čajům, jako jahodovému či borůvkovému, nebo také bylinkovým čajům. Z nicž nejoblíbenější je zejména čaj mátový, meduňkový, šípkový či rakytníkový. Možná, že v čajových sáčcích máte rovnou bylinné směsi, určené například pro podporu imunity nebo k léčbě některých vašich zdravotních problémů. 

 

various-tea-and-teapot-NAFPTBE

 

Víte, že? V boxu na čaj jsou jednotlivé čajové sáčky nejen přehledně uspořádány. Box na čaj je také chrání proti případné vlhkosti, která by mohla čaj znehodnotit.

 

Box na čaj jako stylový dárek

Box na čaj nemusíte pořizovat pouze do své domácnosti. Jestli o někom z rodiny, přátel či kolegů víte, že holduje pití čaje, box na čaj pro něj bude opravdu skvělým dárkem. Pokud tedy nevíte, co pro milovníka čaje k Vánocům, narozeninám, svátku či k určitému výročí, box na čaj je jasnou volbou.

Tip: Bylo by škoda, kdybyste někomu věnovali pouze prázdný box na čaj. Aby se z tohoto předmětu stal opravdu originální dárek, naplňte jej čaji, které obdarovaná osoba miluje nejvíc.

 

Příjemný způsob jak pohostit návštěvy

Kromě osobní potřeby či stylového dárku může box na čaj plnit i další funkci. Prostřednictvím boxu na čaj totiž můžete velmi originálně také pohostit své návštěvy. Kdokoliv tak k vám přijde domů a bude chtít čaj, otevřete před ním box naplněný čajovými sáčky. Vaše návštěva bude příjemně překvapena vaší pohostinností a z boxu si vybere čaj přesně podle své chuti. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.