Aroma difuzér - vneste krásnou vůni do vašeho domova

Aroma difuzér vnese do vašeho domova nádhernou vůni, která zajistí velmi příjemnou atmosféru. Chcete si vybrat skutečně ten nejlepší aroma difuzér, se kterým budete nejvíc spokojeni? Na výběr máte hned několik možností.

jaky-aroma-difuzer-s-vonnymi-tycinkami-do-interieru

Jak funguje aroma difuzér

Základním úkolem aroma difuzéru je rozptylovat vůni esenciálních olejů po místnosti a vytvářet v interiéru voňavé a harmonizující prostředí. Aroma difuzéry navozují dobrou náladu, odbourávají stres, uklidňují, zajišťují klidný spánek a také napomáhají v době nachlazení. Právě proto jejich příznivých účinků využívá také aromaterapie.

Svůj domov si můžete vybavit hned několika typy aroma difuzérů. K nejoblíbenějším patří aroma difuzér s vonnými tyčinkami a elektrický aroma difuzér. Tyto bytové doplňky dokážou provonět místnost až do velikosti sto metrů čtverečních. Navíc, jelikož aroma difuzéry využívají esenciální oleje, nezvlhčují vzduch v místnosti. Pokud si nepřejete zvyšovat relativní vlhkost, je to nesporná výhoda.

Elektrický aroma difuzér provoní místnost rychle a rovnoměrně

Elektrický aroma difuzér má velmi snadné využití. Nalijte do něj esenciální olej určený pro difúzi, přístroj zapojte do elektřiny a zapněte. Elektrický aroma difuzér nechte běžet deset až patnáct minut, během této doby celou místnost rychle a rovnoměrně naplní příjemnou vůní. 

Jakým způsobem elektrický aroma difuzér funguje? Po zapnutí rozptyluje aromatické molekuly esenciálního oleje do vzduchu pomocí vzduchové pumpy. Při této jeho činnosti se vám může zdát, že příjemně vrní. 

Elektrický aroma difuzér funguje rychle a precizně. Navíc vás překvapí velmi příjemným vzhledem, díky čemuž jej můžete pojmout i jako dekorativní doplněk svého domova.

jaky-aroma-difuzer-do-interieru

Aroma difuzér s vonnými tyčinkami: Bytová vůně a designový doplněk v jednom

Aroma difuzér s vonnými tyčinkami pohladí všechny vaše smysly nádhernou vůní. Tento designový bytový doplněk a bytová vůně v jednom má nejčastěji podobu skleněné nádoby, která je naplněná esenciálním olejem. Právě do této nádoby jsou zasazeny dlouhé tyčinky, ze kterých se postupně a velmi pomalu uvolňuje do okolí velmi příjemná vůně.

Vzhledem k tomu, že aroma difuzér uvolňuje vůni velmi pomalu a postupně, stane se oblíbenou součástí vašeho interiéru. Na tuto bytovou vůni je vzhledem k jeho elegantnímu obalu také velmi pěkný pohled, a tak jej můžete zároveň v interiéru použít jako originální bytovou dekoraci.

Aroma difuzér s vonnými tyčinkami můžete pořídit jednotlivě, ale také v sadě. Taková sada bytových vůní zkombinovaná z aroma difuzéru s vonnými tyčinkami, vonné svíčky a designového podnosu tvoří dokonalý celek. Vonnou sadou uděláte radost nejen sami sobě, věnovat ji můžete také druhým jako originální dárek.

Tipy, kde využít aroma difuzér

Aroma difuzér vám přijde vhod zejména v obývacím pokoji, jídelně, ložnici, předsíni, pracovně nebo na chodbě. Takový aroma difuzér s vonnými tyčinkami zkuste používat i jako osvěžovač vzduchu na toaletě nebo v koupelně.

jaky-aroma-difuzer-je-nejlepsim-doplnkem

Esenciální oleje do difuzéru: Které jsou vhodné?

Elektrický aroma difuzér i aroma difuzér s vonnými tyčinkami plňte výhradně esenciálními oleji určenými přímo do difuzéru. Používejte přitom vysoce kvalitní a certifikované esenciální oleje. Nádherně voní například jasmín, ambra, citrusy, růže, vanilka, malina, bergamot, borovice, pačule, skořice, tea tree nebo levandule.

Na co si dát pozor při používání aroma difuzéru s esenciálními oleji? Zvýšené opatrnosti dbejte v době těhotenství a kojení. Esenciální oleje nejsou příliš vhodné také pro malé děti. Aroma difuzér s tyčinkami nemějte v ložnici přes noc během spánku. A jak je to s elektrickým aroma difuzérem? Vypněte jej v ložnici nejpozději 30 minut před tím, než ulehnete ke spánku.

Opatrní při používání aroma difuzérů buďte i tehdy, pokud chováte domácí zvířata. Především kočky jsou na esenciální oleje velmi citlivé. Ve vysokých koncentracích mohou navíc kočkám esenciální oleje po zdravotní stránce velmi uškodit.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.