9 tipů na moderní uspořádání prostoru před domem

lanterns-above-table-with-flowers-3JXS57R-min

Nechte se inspirovat těmito 9 nápady pro originální uspořádání zahrady. V tomto článku vám představíme tipy, které změní vzhled vašeho dvorku.

Zahrada má velmi velký vliv na to, jak vypadá náš dům. Jeho kouzlo je patrné zejména v létě, kdy již rozkvetly květy, stromy jsou plné ovoce a tráva se zelená jako nikdy předtím. Jestli chcete mít zahradu takovou, aby se líbila všem vašim hostům, vyzkoušejte těchto 9 triků.

 

Kuchyň

Ano, to není vtip. Kuchyň na zahradě je velmi příjemné a pohodlné řešení, na jaře a v létě ho jistě budete využívat každý den. Taková venkovní kuchyň nám umožní vařit a jíst pod širým nebem, díky čemuž si budete moci neomezeně využívat sluníčka každý den. Styl venkovní kuchyně závisí pouze na vašich vlastních preferencích. Můžete si vybrat kuchyň, kde bude dominovat dřevo, nebo vsadit na kámen. Samozřejmostí by měly být také kovové stoly a židle, abychom se mohli s rodinou pohodlně najíst. A proč kovové? Jsou elegantní a díky své hmotnosti zůstanou na svém místě i za silného větru. Ba co víc, pokud si vyberete sadu kovových konferenčních stolků, budete si moci dopřát ranní kávu ve velkém stylu.

Warzywa_w_koszyku_

 

Fontána

Fontána dokonale zaplní prostor každé zahrady a bez ohledu na velikost jí dodá eleganci. A pokud ji přizdobíte červenými růžemi a postavíte poblíž lavičky, můžete pozvat svou druhou polovičku na rande na své vlastní zahradě. Zvuk tekoucí vody umocní romantickou atmosféru a vůně růží vás uvede do rajské nálady. Pokud navíc prostor kolem fontány osadíte různorodými rostlinami, budete se cítit jako aristokrat z 12. století. Pokud máte rádi zvířata, můžete si vybrat fontánu ve tvaru labutě. Můžeme vás ujistit, uprostřed zahrady bude vypadat skvostně. Nezapomeňte, že každý nápad na zahradní fontánu je dobrý nápad.

 

Skalka

Skalka bude vypadat krásně v každé zahradě, dodává jí šmrnc a eleganci. I zde máte široké pole působnosti a můžete popustit uzdu fantazii. Založení skalky se může zdát zpočátku složité, ale je to vlastně velmi jednoduché, konečná realizace překvapí jak kolemjdoucí tak i vaše hosty. Díky této „dekoraci“ bude prostor kolem vašeho domu jedinečným a poutavým místem. Kameny jsou nejen ozdobou, ale podtrhnou také přirozenou styl vaší zahrady. Kameny navíc uklidňují a údajně uvolňují dobrou energii.

 

Dřevo v dohledu

Skladování dřeva ve vlastní zahradě tak, aby bylo na dohled, by nemělo nikoho překvapit. A dřevo, které bude pěkně uložené, dodá vaší zahradě příjemnou atmosféru. Navíc je to velmi užitečné řešení, zvláště pokud máte doma krb nebo chcete posedět se svou rodinou nebo přáteli u ohniště. Dřevo se dá skladovat různými způsoby, v závislosti na tom, kde máte na zahradě volné místo. Můžete ho také umístit pod lavici. Potřebujete je trochu představivosti a ze dřeva na podpal vytvoříte uklidňující zátiší.

 

Siekiera_drewno

 

Altán

Altány jsou populární stavby, které můžeme najít jak v zahradách, tak i v zahrádkářských lokalitách. Mají různé tvary a velikosti, můžou se také lišit svým účelem. Místo na altán se vždy najde. Způsoby postavení jsou různé. Pokud upřednostňujete soukromí, můžete si postavit uzavřený altán, chcete-li cítit letní vánek, postavte otevřený altán s nízkým plotem. Je to ideální místo na rodinné oslavy, grilování s přáteli, či posezení a rozhovory o starých časech u pohodlného zahradního stolku. Důležitým doplňkem altánu je také zahradní nábytek. Je nepostradatelný, ale měl by stačit malý stůl a několik židlí.

 

St_grill_ogrd

 

Drobné dekorace

Dekorace ve stylu nočních lampiček bude nejen osvětlovat zahradu, ale také jí dodá styl a eleganci. Za zmínku také stojí květináče s krásnými květinami, kterými můžete vyzdobit terasu, altánek nebo dokonce venkovní kuchyň. Všechny tyto doplňky zahradu spojí jeden celek. Získáte tak příjemné místo, kde si můžete za slunečných letních dnů posedět a relaxovat, popíjet studené nápoje nebo džusy z ovoce z vaší vlastní zahrady.

 small-solar-garden-light-lantern-in-flower-bed-PDH7YPB-min

Jezírko

Zahradní jezírko je ideální pro lidi, kteří milují vodu v jakékoli formě. 

Voda je velmi cenným prvkem v každé zahradě, zejména v horkém létě.

 Oczko_wodne_1

Barvy a tvary

Velmi důležitý je výběr barev do naší zahrady. V současnosti jsou v módě černá, bílá a odstíny hnědé a šedé, proto je nejlepší vybírat právě z nich. To však neznamená, že když přidáme světlejší barvy, nebude to vypadat dobře, je však důležité držet se jednoduchosti. Při aranžování zahrady stojí za to mít vše více či méně předem promyšlené, aby později v budoucnu nedocházelo k tomu, že nějaký detail neladí s celkem jako takovým. Tvary hrají v zahradě stejně důležitou roli jako barvy, možná ještě důležitější. Všechno by mělo být aranžováno jednoduše, ale s trochou rafinovanosti. Postačí čtverce a obdélníky a vaše zahrada bude moderní a upoutá pohled každého. Nezapomeňte, že jednoduchost je klíčem ke stylu a eleganci.

 colored-potted-plants-PCPXSFA-min (1)

Terasa

Zahradní terasa je ideální alternativou k altánům. Kromě toho ji zle vytvořit mnohem jednodušším způsobem. Postačí do vybrané části zahrady položit dřevěné desky. Terasa je skvělým místem pro trávení času ve společnosti přátel. Grilování, večírky, opalování, všechny tyto aktivity se hodí provozovat na zahradní terase. Navíc stabilní a tvrdý povrch terasy je ideální základ pro všechny druhy lehátek, židlí a dalšího zahradního nábytku. Pokud chcete, aby to vypadalo ještě lépe, vyplatí se ji ozdobit krásnými truhlíky, květináči a lampami, které rozzáří noc na grilovačce s přáteli.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.