6 tipů na domácí SPA: Víme, jak na to!

Není nad to, když si dopřejete hodiny nekonečné relaxace a hýčkání. Jestli se rádi rozmazlujete, potom jistě uvítáte naše tipy jak si rychle a jednoduše vytvořit domácí SPA. Užijte si v pohodlí svého domova příjemný zážitek jako na wellness nebo v lázních. Určitě to stojí za to!

domaci-spa-svicky

Jak si vytvořit domácí SPA? Vyzkoušejte naše jednoduché tipy

Existuje spousta jednoduchých způsobů, díky kterým si doma perfektně užijete. Jedním z nich je domácí SPA, jehož prostřednictvím si dokonale odpočinete a zrelaxujete a zároveň ze sebe odplavíte nahromaděný stres.

V jaké místnosti svého domu či bytu si připravíte to nejlepší domácí SPA? Jednoznačně v koupelně. Jak na to, abyste se stoprocentně zrelaxovali? Pro inspiraci vám přinášíme šest jednoduchých tipů na domácí SPA, díky kterým si budete doma připadat jako v lázních.

1. Do domácího SPA zapojte všechny své smysly

Chcete se v domácím SPA cítit výjimečně? Zapojte do něj všech pět svých smyslů. Do své koupelny tedy zařaďte prvky, které potěší váš zrak, sluch, chuť, hmat i čich. Jakým způsobem? Při domácím SPA oceníte nejen příjemné vybavení koupelny, na kterou je pěkný pohled. 

Když si napustíte horkou vodu, přidejte do ní voňavou pěnu do koupele nebo několik kapek éterického oleje. Zapněte tlumené osvětlení, zapalte svíčku, pusťte si relaxační hudbu, připravte si měkoučké ručníky a nezapomeňte mít po ruce ani svou oblíbenou domácí limonádu.

2. Zaměřte se zejména na podmanivé vůně

Aby bylo vaše domácí SPA opravdu jedinečné, mělo by to ve vaší koupelně zejména nadpozemsky vonět. Kromě voňavé pěny do koupele tu pravou SPA atmosféru ve vaší koupelně podpoří aroma difuzér nebo aroma lampa, do kterých nakapejte několik kapek svého oblíbeného éterického oleje. Například vanilkového, levandulového nebo mátového. Dokonalou vůni vnesou do vaší koupelny také difuzéry s vonnými tyčinkami.

Tip: Pro jedinečný požitek z domácího SPA perte ručníky a župany, které užijete, ve voňavé aviváži

domaci-spa-jak-na-to

3. Při domácím SPA se nenechte nikým rušit

Chtěli byste si domácí SPA vychutnat plnými doušky? Nenechte se v žádném případě nikým rušit. Striktně za sebou zavřete dveře koupelny a co je ještě podstatnější: Vypněte si mobilní telefon, který by vás při relaxaci obtěžoval vyzváněním, e-maily nebo zprávami na messengeru. Jenom když budete ve stoprocentním klidu a nikým nerušení, bude domácí SPA dokonalé.

4. I na koupelnových doplňcích záleží

Jak na dokonalé SPA? Velmi záleží také na samotném vzhledu koupelny. Tuto místnost si dolaďte vkusnými a zároveň praktickými koupelnovými doplňky, které ještě umocní váš zážitek z domácího SPA. Co by vám rozhodně nemělo chybět? Speciální sprchová hlavice, protiskluzová koupelnová předložka, sprchový závěs, koupelnová polička na sprchové gely a šampony, miska na mýdlo nebo třeba zvětšující kosmetické zrcátko. Tyto, ale i další doplňky vaši koupelnu promění v jedinečné domácí SPA. Jejich širokou nabídku najdete v našem e-shopu Emako.cz.

5. K domácímu SPA patří speciální kosmetické procedury

Co je hlavní podstatou domácího SPA? Rozmazlování! A to nejen těla, ale i mysli. V případě SPA, které si vytvoříte v pohodlí domova, rozhodně nestačí pouze napuštěná vana plná pěny. Zkuste se naopak hýčkat různými kosmetickými procedurami. 

Napařte si obličej ručníkem namočeným v horké vodě, naneste si pleťovou masku, zklidněte své oči plátkem čerstvé okurky, proveďte peeling svého celého těla nebo si oholte nohy. O pokožku svého těla pečujte rovněž pomocí kvalitního tělového krému a pokud chcete mít také krásné a pěstěné nehty, nezapomeňte ani na manikúru.

6. Užijte si jedinečnou masáž pomocí suchého kartáče

Co může kromě speciálních kosmetických procedur patřit k domácímu SPA? Suché kartáčování, díky kterému se jedinečně uvolníte a zrelaxujete. Jaké jsou hlavní výhody masáže prováděné suchým kartáčem s přírodními štětinami? Když se budete kartáčovat odspodu směrem k srdci, podpoříte ve svém těle cirkulaci krve a lymfy, zmírníte projevy celulitidy, zlepšíte pružnost pokožky a zároveň provedete celotělový peeling. Suché kartáčování provádějte ještě před tím, než se ponoříte do vany s horkou vodou nebo než si dáte sprchu.

Tip: Příjemnou masáž celého těla vám zajistí také žínka na mytí ze 100procentní bavlny.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.