5 tipů na to, jak si vytvořit vlastní vánoční ozdoby

DIY dekorace patří v posledních letech k oblíbeným vánočním trendům. Chcete si vytvořit vlastní vánoční ozdoby? Máme pro vás 5 tipů, jak na to. V každém případě největší parádu o letošních Vánocích uděláte DIY vánočními ozdobami ze dřeva, větviček, peří, šišek, sušeného ovoce, papíru nebo chvojek.

DIY-vanocni-dekorace

Dekorativní dřevěná mísa zdobená větvičkami, šiškami a vánočními baňkami

Říká se, že v jednoduchosti je krása. Toto rčení platí i v případě DIY vánočních dekorací a ozdob, které jsou velmi jednoduché na výrobu. Jakou vlastnoručně vyrobenou dekorací můžete vyzdobit svůj sváteční domov? Například dekorativní mísou z mangového či teakového dřeva, kterou doplníte o smrkové větvičky a drobné borovicové šišky. 

K této dekoraci zkuste přidat také drobné vánoční baňky či jednoduchý světelný řetěz. Na výsledek se nebudete moci vynadívat. A kam vánočně zdobenou dekorativní dřevěnou mísu umístit? Například na konferenční stolek do obývacího pokoje, na jídelní stůl nebo na polici či komodu na chodbě či vstupní hale.

Tip: Kromě dekorativní dřevěné mísy můžete k tomuto tvoření dekorativní dřevěné tácy.

Kovová vykrajovátka jako vánoční ozdoby na stromeček? Proč ne

Vykrajovátka nemusí sloužit pouze k přípravě vánočního cukroví. Během předvánočních příprav je můžete pojmout zcela jinak. A to jako vánoční ozdoby na stromeček. Zvlášť, pokud použijete vykrajovátka v klasickém tvaru hvězdičky, srdíčka, stromečku, andílka či hříbečku, vyrobíte z nich opravdu nádherné ozdoby.

Kovová vykrajovátka však nezavěšujte na vánoční stromeček jenom tak, mohly by totiž zaniknout. Zkuste je naopak něčím ozvláštnit. Omotejte je kolem dokola jutovým provázkem, polepte vánoční washi páskou nebo na ně pomocí tavné pistole přilepte třpytivé různobarevné flitry. Kromě vánočního stromku budou zdobená vykrajovátka dělat parádu i na jiné přírodní vánoční dekoraci nebo vánočním svícnu.

jak-udelat-vlastni-vanocni-venec

Prozzařte svůj vánoční domov zlatou barvou

Zlatá barva patří k nejoblíbenějším barvám Vánoc. Každý domov prozzáří, vnese do něj teplo, pohodu a štěstí. Tak proč toho nevyužít při tvoření vlastních vánočních ozdob? Krásně vypadá například dekorativní zlatý talíř, který můžete s využitím svíčky, drobných šišek, rolniček a zlatých vánočních baněk přetvořit v moderní vánoční svícen. 

Aby zářil ještě více, zkuste jej dozdobit také vánočním LED řetězem s teplým žlutým světlem. A kam tento vlastnoručně vyrobený vánoční svícen zlaté barvy umístit? Ideálně do obývacího pokoje nebo na chodbu, kde se svou krásou postará o jedinečnou vánoční atmosféru.

Vyrobte si vánoční dekorace do skla

Jakým dalším způsobem zkrášlit svůj vánoční domov? Zkuste si jednoduše a rychle vytvořit také vkusné vánoční dekorace do skla. Co k tomu potřebujete? Vysokou sklenici, drobné borovicové šišky, vánoční baňky a vánoční světelný řetěz. Všechny tyto prvky vložte do sklenice, zapněte vánoční osvětlení a je hotovo.

Kombinace vánočních baněk a LED světelného řetězu vypadá ještě lépe ve vnitřní části velké dekorativní lucerny. Tak proč se do výroby této originální vánoční ozdoby nepustit?

jak-vytvorit-vlastni-vanocni-dekorace

Vánoční svícen ze sklenice na víno

Velmi efektivní DIY vánoční dekorací je také vánoční svícen ze sklenice na víno, který vyrobíte velmi rychle a jednoduše. Co k jeho výrobě potřebujete? Klasickou sklenici na víno, svíčku, malé vánoční baňky, přírodniny a drobné dekorace. 

Jak při výrobě této dekorace postupovat? Obraťte sklenici na víno nožkou nahoru. Do její spodní širší části, z které běžně pijete, vložte dle fantazie vánoční baňky a jiné vánoční či přírodní dekorace. Na nožku sklenice následně položte širší svíčku. Můžete si pogratulovat, DIY vánoční svícen je hotový.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.